Annonce
Sport

Skanderborg sejrer i vigtig dyst om slutspilspladser

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Med en sejr hjemme over Sønderjyske rykkede Skanderborg et skridt nærmere en plads i slutspillet.

Kampen om top-8 og dermed en plads i slutspillet i håndboldherrernes Primo Tours Ligaen er på vej ind i sin afgørende fase.

Annonce

Mandag aften tog Skanderborg et vigtigt stik i forhold til ikke at ende som sorteper, da holdet hjemme slog en af de direkte rivaler, Sønderjyske, med 30-26 efter 13-9 ved pausen.

Med sejren holder Skanderborg fast i syvendepladsen i grundspillet, men er nu to point foran både Sønderjyske og Mors-Thy, der kun er adskilt af målscoren på hver sin side af grundspilsstregen.

Der resterer seks spillerunder af grundspillet.

Hjemmesejren blev grundlagt allerede fra kampens start. Sønderjyske kom foran 2-1, men ni minutters scoringspause fra gæsterne og et effektivt hjemmehold sendte Skanderborg foran med 8-2 efter syv scoringer i træk.

Sønderjyske fik minimeret forskellen lidt frem mod pausen, men fra anden halvlegs start var Skanderborg igen i teten.

Holdet fra festivalbyen var foran 21-14, da der resterede 20 minutter, og alt tydede på en sikker sejr.

Men sønderjyderne lagde sig ikke frivilligt på det orange halgulv i Skanderborg.

De åd sig ind på de grønblusede, og da Skanderborgs Matthias Smed fik rødt kort for et slag til ansigtet med ti minutter igen ved 23-20, lugtede gæsterne blod.

Straffekastet blev omsat, så forskellen nu kun var to mål i form af 23-21.

Helt op nåede Sønderjyske dog aldrig, og tre udvisninger på mindre end to minutter kort efter endte med at afgøre kampen.

Skanderborg kunne holde gæsterne fra livet på måltavlen og snuppede de to vigtige point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce