Annonce
Debat

Skanderborg: Selvfølgelig skal vi have friplejehjem

"I Det Konservative Folkeparti ønsker vi, at 2021 bliver året, hvor der etableres friplejehjem i Skanderborg Kommune. Rent principielt mener vi, at alle har ret til frit valg mellem offentlige og private tilbud, og det er et problem, at den mulighed ikke eksisterer i dag", skriver Thomas Cordtz. PR-foto: Per Bille

Læserbrev: I Det Konservative Folkeparti ønsker vi, at 2021 bliver året, hvor der etableres friplejehjem i Skanderborg Kommune. Rent principielt mener vi, at alle har ret til frit valg mellem offentlige og private tilbud, og det er et problem, at den mulighed ikke eksisterer i dag. Derfor arbejder vi for, at kommunen kommer ind i kampen og får etableret et eller flere; gerne drevet af non profit-organisationer.

Vores eksisterende kommunale plejehjemstilbud leverer hver dag høj kvalitet til vores ældste borgere. Herom skal ikke herske tvivl. Og vi mener, vores ældste borgere skal have den allerbedste pleje og omsorg. Netop derfor vil etableringen af friplejehjem være godt. For den deraf følgende konkurrence mellem de offentlige og private tilbud vil yderligere skærpe kvaliteten til gavn for borgerne.


Annonce

Så lad os glemme det halvhjertede forsøg, kommunen tidligere gjorde, og for alvor komme ind i kampen. Vi og vores ældste borgere har alt at vinde.


Utallige eksempler fra både ind- og udland viser, at private plejehjem er mindst lige så gode - nogle gange endda bedre - til at yde omsorg og pleje og tilbyder flere og mere forskelligartede tilbud. Så når det i andre kommuner kan lade sig gøre at etablere friplejehjem, der leverer høj kvalitet, kan det selvfølgelig også lade sig gøre her.

Lovgivningen har været på plads siden 2007, og flere undersøgelser har vist, at friplejehjemmene generelt er efterspurgte, og visse steder endda har lange ventelister. Alene det siger jo alt.

Så vi undrer os over den fodslæben, vi ser i dele af byrådet. Ikke mindst, fordi friplejehjem både kan etableres hurtigt og være med til at løse fremtidens kapacitetsudfordringer. Det kræver ingen kommunal investering. Det eneste, det kræver, er, at vi politisk bakker op og understøtter med et plangrundlag, der muliggør, at de kan etableres.

Gennem det seneste halve år er flere partier dog begyndt at vise velvilje i forhold til friplejehjem. Det glæder vi os over. Så tiden er moden, og med udvidelsen af Dagmargården i Skanderborg vil det være helt naturligt at se på mulighederne for at få etableret friplejehjem i f.eks. centerbyerne. Et friplejehjem ville givetvis også kunne etableres i mindre byer og dermed sikre, at vi fortsat har plejehjemstilbud i alle større og mindre byer, i alle ender af kommunen, hvilket netop er konservativ politik.

Så lad os glemme det halvhjertede forsøg, kommunen tidligere gjorde, og for alvor komme ind i kampen. Vi og vores ældste borgere har alt at vinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce