Annonce
Skanderborg Håndbold

Skanderborg skabte overraskelsen i det første møde: Topholdet fra Aalborg kommer på besøg

Skanderborg og Aalborg mødte hinanden i sidste sæsons pokalfinale. Her vandt Aalborg med en enkelt scoring. Mads Kalstrup scorede fire gang i den kamp. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Aalborg Håndbold fører herrehåndboldligaen klart og er også derfor naturligvis også favoritter lørdag eftermiddag.

HÅNDBOLD: Aalborg Håndbold har i ligaregi blot tabt tre point i de første 14 kampe i sæsonen på trods af deres deltagelse i Champions League.

Begge gange har det været store overraskelser. De tabte ude mod Mors-Thy og så blev det til et meget overraskende kryds, da de mødte Skanderborg hjemme i Gigantium i september måned. Lørdag eftermiddag vender topholdet fra Nordjylland så snuden mod Orangeriet i den sidste kamp før juleferien.

Det første opgør endte 26-26, selvom Aalborg i størstedelen af kampen var foran. Midt i anden halvleg sendte den norske fløjspiller Sebastian Barthold ellers Aalborg foran med fem scoringer, men i slutningen af kampen kom Skanderborg tilbage. Aalborgs landsholdsspiller Henrik Møllgaard fik blandt andet dømt en lidt tvivlsom angrebsfejl mod sig, og med 15 sekunder igen kunne Marcus Mørk så score det udlignende mål til 26-26 mod sit gamle hold.

Siden da har begge hold været det sted i tabellen, som man havde forventet inden sæsonen. Aalborg har været altdominerende og har også været et flagskib i Champions League, hvor de lukkede efterårets kampe af med en sejr på udebane mod Flensborg-Handewitt. Skanderborg har omvendt hele tiden nævnt, at top otte-placeringen var målet efter grundspillet. Aktuelt ligger de med 19 point og tre point ned til de hold, der ligger under stregen.

De 19 point er i øvrigt to færre, end de havde på samme tidspunkt i sidste sæson, som jo i den grad var en successæson for de grønblusede.

Kampen fløjtes i gang i Fælledhallen klokken 16.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce