Annonce
Sport

Skanderborg slap fra Vestjylland uden de store skrammer

Anna Kristensen stod en stor kamp Skanderborg i kampen mod Esbjerg. Foto: Ole Nielsen

Oprykkerne kom på en svær opgave mod topholdet fra Team Esbjerg, men formåede alligevel at komme hjem med et godkendt resultat. Det skyltes ikke mindst en glimrende keeperpræstation i anden halvleg.

Håndbold: De har klaret sig over al forventning i denne sæson, men tirsdag aften løb Skanderborgs oprykker ind i noget af et stormvejr. En overgang var holdet bagud med 10 mål i begyndelsen af anden halvleg mod topholdet fra Team Esbjerg. Gæsterne kom dog fra Vestjylland med skindet på næsen efter en helt forrygende anden halvleg af Anna Kristensen i Skanderborgs mål.

Den unge keeper sluttede kampen med en redningsprocent på hele 60 procent og havde en stor del af æren for, at Skanderborg fik taget en stor bid af Esbjergs føring og blot tabte med fire mål, 25-29.

Skanderborg kom ellers tidligere bagud i kampen, men formåede at kæmpe sig tilbage i første halvleg. Esbjerg fik dog genetableret et komfortabelt forspring inden pausen til stillingen 18-12 og i anden halvleg satte værterne for alvor turbo på. Det lignede en afklapsning af de helt store til oprykkerne, men så meldte Anna Kristensen sig ind i opgøret med sådan en effekt, at gæsterne, isoleret set, vandt anden halvleg 13-11 og fik et hæderligt resultat med hjem i bussen til Skanderborg.

- Det var lidt en pudsig situation, fordi Anna begyndte kampen i målet, men blev skudt helt i sænk. Derefter sendte vi Monika Kongsgaard på banen, hvorefter hun klarede det godt. I anden halvleg blev hun skudt i sænk og så var det, at Anna kom ind og tog fra, fortæller Skanderborg-træner Kristian Danielsen.

- Det var et rigtigt godt hold, som vi var oppe imod. Esbjerg fik hurtigt skabt momentum, mens vi haltede efter. Vi kom egentlig til chancerne, men brændte en del og havde også ret mange tekniske fejl. Det koster mod et hold som Esbjerg, siger Kristian Danielsen og tilføjer, at forsvaret til tider blev kørt helt i smadder af Esbjergs internationale spillere Estavana Polman og Vilde Ingstad, som flåede i defensiven.

- Vi kommer dog herfra med mange gode ting i bagagen. Flere af vores unge spillere kom i kamp og fik lov til at prøve kræfter med det her niveau. De blev en smule kyst i begyndelsen, men endte med at angribe og udfordre Esbjergs forsvar. Så det var et lærerigt opgør i en fed kulisse, lyder det.

Skanderborgs næste kamp er 30. januar mod Odense på hjemmebane.

Annonce

Håndboldliga, kvinder

Team Esbjerg - Skanderborg Håndbold 29-25 (18-12)

Team Esbjerg: Vilde Ingstad 7, Marit Røsberg Jacobsen 5, Estavana Polman 4, Sanna Solberg 3, Anette Jensen 3, Kristina Liscevic 2, Marit Malm Frafjord 2, Kristine Breistøl 2, Emma Nielsen 1

Skanderborg Håndbold: Mette Brandt 5, Trine Knudsen 4, Stine Holm 4, Sidsel Mejlvang 3, Sofie Alnor 2, Kristianna Jøensen 2, Melanie Fuglsbjerg 2, Sofie Sletskov 2, Katrine Larsen 1

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce