Annonce
Håndbold

Skanderborg smed sejren på Sydfyn: Semifinale ser svært ud

Skanderborg var foran med to mål med otte minutter tilbage af opgøret mod GOG. De endte med at tabe med tre mål. Arkivfoto: Ole Nielsen
En sejr til Skanderborgs harpikshelte ville have åbnet Håndboldligaens slutspilspulje to op. De grønblusede havde chancerne til det i tirsdagens udekamp mod GOG, men i slutminutterne var de ikke skarpe nok.

HÅNDBOLD: De sagde det selv i Skanderborg. De skulle vinde i den såkaldte Su’vi:t Arena i Gudme. Så ville der være rav i deres slutspilspulje og der ville være åbent, så Skanderborg for alvor var med i spillet om semifinalerne.

De grønblusede var altså pisket til sejr. Det var om at få varmet skudarmene op, harpiks på hænderne og finde en løsning på, hvordan de kunne stoppe de angrebsivrige fynboer. Netop det havde de allerede formået at gøre det to gange i sæsonen, både ude og hjemme i grundspillet.

I kampens indledning var gæsterne fra Skanderborg lidt for ivrige for at få stoppet GOGs skytter. Inden der var spillet otte minutter, havde aftenens dommerpar, Henrik Mortensen og Jesper Møller Nielsen, vist gæsterne de to fingre, der signalerer udvisning to gange.

Derfor havde GOG let ved at spille sig foran med et par stykker, men Skanderborg havde nok harpiks på hænderne til at hænge i – i det meste af første halvleg. Mod slutningen skød GOG sig nemlig yderligere foran, så de gik til pause foran med 15-11. Skanderborg havde det svært i angrebet og endnu sværere på målmandsposten. Ingen redninger var, hvad der var noteret i Skanderborgs mål ved pausen.

Annonce

Hvornår er besøgelsestiden?

Efter pausen var Skanderborg straks bedre. Det tog dem ikke mange minutter at få hentet GOGs føring. Og da føringen var hentet, begyndte Kristoffer Laursen også at vise storspil i målet. Flere gange stod han i vejen for oplagte scoringsmuligheder, og pludseligt var opgøret vendt. Da de med otte minutter tilbage af kampen bragte sig foran med to mål, så det ud som om de ville vinde, men sådan skulle det ikke gå.

I slutminutterne mistede de skarpheden. De brændte på flere oplagte scoringsmuligheder og smed bolden væk i angrebene. GOG fandt derimod tilbage til spillet fra første halvleg og scorede nærmest efter behag. Skanderborgs 24-22 føring blev vendt til 26-29, og gæsterne var derfor aldeles slukørede, da de gik fra banen.

- Jeg synes, ikke vi kendte vores besøgelsestid. Vi var egentlig rigtig godt med og førte et godt stykke inde i anden halvleg, men jeg synes, at vi brænder for meget på afgørende tidspunkter på Frank (Mikkelsen, GOGs målmand red.), der kommer ind i anden halvleg og står rigtig fint. Vi spiller fint i anden halvleg, men vi kan ikke bruge det til så meget, når vi ikke vinder, sagde Morten Balling til Tv2 Sport efter kampen.

- Hvis vi havde skudt vores oplagte chancer i kassen, så havde vi ført indtil slut, tror jeg. Jeg synes egentlig anden halvleg var god. Vi dækkede rigtig fint op og havde en god målmand i Kristoffer (Laursen, red.), så vi gjorde mange ting rigtigt. Vi manglede bare at putte bolden ind på de afgørende tidspunkter, uddybede skanderborgspilleren.

- Vi må nok erkende, at det var et farvel til en semifinale, men det er stadig stort for os og klubben at være i slutspillet, så vi lægger os ikke ned, bare fordi vi har tabt de to første kampe, sagde Balling til Tv2 Sport.

Stadig ærgerrige

Skanderborgs spillere var ikke helt enige om, at det var et farvel til semifinalen. Kristoffer Laursen mener, at de grønblusede stadig har en chance.

- Vi har selvfølgelig pointene imod os lige nu, men vi er simpelthen så ærgerrige på det hold her. Vi jagter det hele vejen og så skal det nok gå godt, sagde Kristoffer Laursen til Tv2 Sport.

Skanderborg har efter at have spillet to kampe nul point i slutspillets pulje to. GOG fører puljen med seks point efter to kampe. Bjerringbro-Silkeborg indtager andenpladsen med tre point efter en kamp. Torsdag spiller de mod Århus, der også har nul point, men blot har spillet en kamp. Holdene skal spille seks kampe hver. De to hold med flest point avancerer til semifinalerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce