Annonce
Sport

Skanderborg-topscorer efter finaleplads: Det er vores VM

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Skanderborg Håndbold spillede sig lørdag i pokalfinalen efter en semifinalesejr på 34-33 over Århus Håndbold.

Skanderborg Håndbold spillede sig lørdag i pokalfinalen i mændenes håndboldturnering for første gang siden 1996.

Derfor var det nogle glade Skanderborg-spillere, der lørdag slog Århus Håndbold i semifinalen ved Final 4-stævnet i Boxen i Herning.

En af dem var Marcus Mørk, der i høj grad havde aktier i sejren, da han med ni mål blev kampens topscorer.

- Det er kæmpestort for vores hold. Det er et nyt hold, og vi har haft en rigtig god sæson, og nu står vi i pokalfinalen. Lige nu kan det ikke blive større for os. Det er jo vores VM lige i øjeblikket, siger han.

Skanderborg var foran fra start til slut i den ordinære spilletid, men aarhusianerne formåede at udligne til 30-30 i kampens slutning, og derfor måtte den ud i forlænget spilletid for at blive afgjort.

- Jeg synes, det var alt for spændende. Jeg ved ikke, hvorfor vi skulle gøre det så spændende, men jeg tror, det var vigtigheden af kampen.

- Vi kom til at se på tavlen og tænke over, hvor vigtigt og dejligt det kunne være at stå i finalen, og så kom der lidt nerver, siger Mørk.

Han tror, at dramaet i semifinalen kan give en fordel til Skanderborg, når holdet søndag spiller finale mod enten Aalborg Håndbold eller Bjerringbro-Silkeborg, der senere lørdag spiller semifinale.

- Der var en kæmpe energiudladning efter kampen med en masse glæde, og det håber jeg, at vi kan tage med ind i kampen i morgen.

Også Skanderborg-træner Nick Rasmussen håber, at hans mandskab kan fortsætte på den gode bølge i søndagens finale.

- Det var en helt fortjent sejr. Vi førte fra start til slut og leverede et flot forsvarsspil. Vi er meget glade for at vinde.

- Det er altid fantastisk at gå ind til en finale. Vi vil gå gennem ild og vand i morgen (søndag). Vi glæder os helt vildt, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce