Annonce
Sport

Skanderborg-træner: Syv mod seks spillet må ikke blive en sovepude

Syv mod seks spillet fik en afgørende betydning for Marcus Mørk og holdkammeraterne i kampen mod Ringsted. Arkivoto: Ole Nielsen

Cheftræner Nick Rasmussen måtte ty til syv mod seks spillet i en kaotisk atmosfære i Ringsted. Et våben, han ellers ikke er meget for at gøre brug af.

Annonce

Håndbold: Skanderborg var presset i store dele af torsdagens ligakamp i Ringsted, men viste alligevel et topholds kvaliteter til allersidst og hev en sejr på 27-23 i hus.

Dermed er holdet oppe på en delt tredjeplads med TTH Holstebro med seks kampe tilbage i grundspillet.

Kampen blev aldrig videre køn, da hjemmeholdet fra begyndelsen forsøgte at få skabt en intens og fysisk atmosfære. En taktik, de lykkes med indtil de sidste minutter, hvor gæsterne spændte en vis legemsdel og spillede kampen over i egne hænder.

- I sport bliver det ikke målt på æstetik, selvom man som træner synes, at det er dejligt, hvis man kan gøre det på en god måde. Det var dejligt at se, at vi også kan tage en grim sejr. En grim sejr skal forstås på den måde, at vi var presset på resultatet i løbet af kampen, ligesom vi mistede vores krumtap i forsvaret efter 25 minutter, hvilket tvang os til at finde en anden rytme og anden logistik i forhold til at få kampen til at gå hjem. Det er en kvalitet, at vi formår at gøre det, sagde cheftræner Nick Rasmussen efter opgøret.

Trods spillemæssige problemer formåede Skanderborg at holde modstanderen nede på få scoringer. En evne, der kan vise sig at være endnu flere point værd.

- Vi er kommet godt fra start i anden runde af grundspillet. Vi har holdt modstanderen på 21 og 23 mål i de første to kampe. Det kan vi nok ikke blive ved med, men det giver en anderledes ro på et hold, at du ikke nødvendigvis skal score 30 mål for at få en sejr hver gang. Vi har flere kort at spille på.

Annonce

En anelse konservativ

En afgørende faktor mod Ringsted var dog skiftet til syv mod seks i offensiven. En taktik, som ikke høre til Nick Rasmussens foretrukne, men alligevel gik hen og blev kampafgørende.

- Vi bruger det ikke særlig ofte, men det var rart at se, at syv mod seks spillet fungerede, da vi hev det frem, sagde træneren og fortsatte:

- Jeg er nok en anelse konservativ på det punkt. I mange af livets andre forhold er jeg ikke så konservativ, men lige med syv mod seks spillet kan man med rette spørge, hvorfor jeg ikke er hurtigere til at gribe til det i situationer. Hvis man kort sagt skal spille syv mod seks hver gang der opstår problemer, så kan det også blive en sovepude for spillerne. Vi forsøger at have mere end et våben, når vi ikke lykkes med vores spil. Det skal ikke bare være syv mod seks, og det er tankerne og filosofien bag det. Vi bruger tid på syv mod seks spillet træningsmæssigt, og ved det kan være et redskab i delene af kampene, siger Nick Rasmussen.

Selvom Skanderborg er helt oppe i den sjove ende af tabellen, vil han ikke tale om top fire. For cheftræneren handler det om at få sluttet grundspillet godt af og først derefter se på mulighederne i slutspillet.

- Vi har fire turneringskampe inden vi skal til Final 4 i marts. Santander Cuppen er jo lidt pokal eller hospital på to dage. I håndbold får du normalt ikke så store chancer for at få en pokal. Normalt spiller du ni måneder for at komme i betragtning til en pokal. Så inden vi skal snakke om slutspil, skal vi lave gode præstationer frem mod Final 4 og så har vi efterfølgende kampene mod Mors/Thy og BSV i de sidste to kampe i grundspillet. Sidste kamp i Silkeborg kan blive afgørende for vores placering i grundspillet, lød det fra Nick Rasmussen.

Skanderborgs næste kamp er mod Nordsjælland på hjemmebane 18. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce