Annonce
Debat

Skanderborg: Vi skal levere børnepasning fra øverste hylde

"Børnene er fuldstændig ligeglade med, om deres pædagoger er ansat i en privat eller en kommunal børnehave. Børnene vil bare gerne have omsorg og leg med gode venner i trygge rammer", skriver Christian Wibe-Marker. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

DEBAT: Netop nu arbejdes der på højtryk i Skanderborg kommune for at få løst det aktuelle høje pres på kapaciteten i de kommunale børnehaver og vuggestuer. Midlertidige pladser i telte og udrykning med busser ser ud til at blive den hurtige løsning fra undervisnings- og børneudvalget.

Med kommunens vellykkede bosætningspolitik mod unge familier, så må det være klart, at det skal handle om børnene i kommunen de næste mange år fremover. Og i Skanderborg Kommune skal vi levere børnepasning fra øverste hylde og sikre, at det kan leveres til alle børn i kommunen - men vi skal ikke låse os fast på kun én måde at gøre det på.

Det Konservative Folkeparti foreslår, at vi kigger mere ind i private pasningstilbud som dagplejere, selvejende institutioner og hjemmepasning. For nogle familier er de private tilbud, pasningsordninger og børnehaver det, der passer bedst ind i deres behov og ønsker. Det er forældrene selv, der ved og skal beslutte, hvordan deres barn bedst skal passes.

Annonce

Børnene er fuldstændig ligeglade med, om deres pædagoger er ansat i en privat eller en kommunal børnehave. Børnene vil bare gerne have omsorg og leg med gode venner i trygge rammer. Noget, som de faktisk har krav på, især i en kommune som Skanderborg. Omsorg og leg finder børn både i en kommunal og i en privat børnehave. Børnene har ingen ideologiske ønsker eller krav til, hvorfra de voksne får deres løn.


De kommunale og de private tilbud til børnepasning er ikke modsætninger. De skal supplere hinanden og dermed sikre familiernes selvbestemmelse og en hverdag i balance.


Værd at påpege er også, at private pasningstilbud ikke koster kommunen ekstra. Det er dermed en gratis omgang for kommunen på den måde at give borgerne og familierne ekstra og gøre det endnu mere attraktivt at bo i Skanderborg Kommune. Desuden bliver de private tilbud kontrolleret af de samme instanser med præcis samme krav som offentlige tilbud.

I Skanderborg Kommune skal vi arbejde for at styrke alle pasningstilbud, så alle børn og forældre kan være sikre på en tryg og god dag i børnehaven. Det betyder at styrke de kommunale børnehaver og vuggestuer, så der kan komme flere dygtige pædagoger og pædagogmedhjælpere. Men vi skal også gøre det lettere og mere attraktivt at starte op og drive private pasningstilbud i Skanderborg Kommune.

Behov og ønsker fra familierne i Skanderborg Kommune er individuelle. For nogle vil kommunal pasning være det mest optimale. Mine egne børn har og har haft en skøn tid i både kommunal dagpleje, vuggestue og børnehave; det har fungeret rigtig godt for min familie. Men for andre familier i kommunen kan det rigtige være en privat børnehave eller andet privat pasningstilbud. Eller noget tredje som f.eks. hjemmepasning. Det ene skal ikke udelukke det andet. Lad familierne træffe det valg, som passer dem bedst.

De kommunale og de private tilbud til børnepasning er ikke modsætninger. De skal supplere hinanden og dermed sikre familiernes selvbestemmelse og en hverdag i balance.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

AGF

Europæisk modstander ligegyldig for AGF-chef: - Over to kampe er det hold, vi skal slå, uanset hvem det bliver

Annonce