Annonce
Skanderborg Håndbold

Skanderborg vinder største sejr nogensinde: Mors-Thy præsterer blot fire redninger i hele kampen

Morten Balling spillede endnu engang en god kamp for Skanderborg, og i torsdagens opgør brændte han faktisk ikke en eneste afslutning i første halvleg. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Fra første fløjt var skanderborgenserne overlegne mod et Mors-Thy-hold, der heller aldrig ramte dagen.

HÅNDBOLD: Det er ved gud ikke nemt at vinde håndboldkampe, hvis man kun laver en redning på en halvleg og fire på en hel kamp.

Det burde være logik for burhåndboldhøns, men faktum var, at Mors-Thy havde mere end almindelig svært ved at styre Skanderborgs skytter i en kamp, hvor de to målmænd Søren Pedersen og Nicklas Graugaard tilsammen blot reddede en enkelt af Skanderborgs 21 afslutninger i første halvleg, hvilket grundlagde en sikker Skanderborg-sejr på 37-22. Det er samtidig den største ligasejr nogensinde for Skanderborg Håndbold. Den oprindelige rekord var på 12 mål og blev faktisk tangeret i mandagens kamp mod Fredericia.

Akkurat som i mandagens kamp mod Fredericia kunne Skanderborg gå til pause med en føring på syv mål. Tempoet var højt og hjemmeholdet kunne slet ikke følge med i opdækningen, mens den ene afslutning efter den anden gik ind fra distancen.

Især Morten Balling havde en stor dag, og det tydeligvis ligegyldigt, hvorfra han skød. Derfor blev han klart kampens topscorer med 11 mål. For Mors-Thy blev Erik Toft og Frederik Tilsted topscorere med seks mål.

Matthias Smed, Kristian Bonefeld og Mads Kalstrup udgjorde samtidig en solid defensiv, hvor fodarbejdet og positioneringen var godt. Kristoffer Laursen fik i målet også nemme arbejdsbetingelser på mange skud.

Skanderborg vinder dermed deres anden kamp i træk og har vundet fire af de seneste fem. Det er nok til at rykke op som nummer fem i herrehåndboldligaen. Mors-Thy ligger stadig nummer ni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce