Annonce
Skanderborg

Skanderborg-virksomhed med rekord: Ansætter 200 nye medarbejdere

Kim Lehmann kan glæde siger over, at væksten fortsætter hos Kamstrup, der i Stilling er i færd med at udvide med flere nybyggerier. PR-foto
Kamstrup i Stilling er førende i verden indenfor digitale vand- og energimålere. Det seneste regnskab satte rekord med 2,4 milliarder i omsætning og 297 millioner kroner i overskud.
Annonce

STILLING: Kamstrup i Stilling sætter for niende år i træk rekord med sin omsætning, der bare vokser og vokser. Alene i 2018 ansatte koncernen, der er ejet af energiselskabet OK, 200 nye medarbejdere.

Kamstrup er blandt verdens førende leverandører af intelligente løsninger til energi- og vandmåling. I 2018 endte omsætningen på 2,4 milliarder kroner, og resultatet før skat blev 297 millioner kroner, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Kamstrups stab tæller nu godt 1.000 ansatte, og ifølge Kamstrups CEO, Kim Lehmann, styrker årsresultatet Kamstrups position som frontløber inden for digitalisering af vand- og energiforsyningen.

- Kamstrups fortsatte vækst er et bevis på vores vedholdende indsats for at hjælpe forsyningsselskaber med mere effektive måder at sikre rent vand og energi til så mange mennesker som muligt. Ved hele tiden at finde smartere måder at bruge data på, kan vi tilføre mere værdi til vores kunders forretning – vi hjælper dem med at spare tid, ressourcer og penge, siger Kim Lehmann.

Annonce

Teknologi-springet fortsætter med en million målere

Både Kamstrups varme/køling- og vandforretning oplevede en stigning i markedsandele i 2018, men det var el-forretningen, der tegnede den største fremgang, primært drevet af store projekter som Agder Energi i Norge og Radius i Danmark. I sidstnævnte projekt var der i slutningen af 2018 installeret cirka 700.000 målere, og i slutningen af 2019 vil projektet nå op på en million målere.

Kamstrup har senest vundet et projekt med ESB Networks i Irland, hvilket er et eksempel på, at der er et ønske på markedet om digitalisering af forsyningen. Kamstrup og Siemens skal i et konsortium levere en intelligent måleløsning, der omfatter 250.000 elmålere, et fjernaflæsningssystem og et datahåndteringssystem.

Kamstrup fortsatte med at investere i ekspansion og ny produktudvikling i 2018, og virksomheden ansatte knap 200 nye medarbejdere. Derudover har Kamstrup det seneste år lanceret flere nye analyseværktøjer på tværs af forsyningsbranchen. De er udviklet sammen med danske forsyninger, der har vist stor interesse for mulighederne for bedre at kunne lokalisere lækager, varmetab, ustabilitet og overbelastning i netværket.

Annonce

Nye salgskontorer i Canada og Italien

I 2018 fortsatte Kamstrup også med at udvide globalt med åbning af nye salgskontorer i Canada og Italien. I fremtiden forventes det, at antallet af nye kontorer øges yderligere.

- Med de resultater vi ser i lande som Danmark, er der et kæmpe potentiale for at skabe øget værdi gennem digitalisering. Derfor vil vi investere meget i ekspansion i de markeder, hvor vi ser et potentiale, og som vil repræsentere en betydelig del af vores forventede vækst over de næste 10 år, siger Kim Lehmann.

- FN’s verdensmål nummer seks og syv har til formål at sikre rent vand og sanitet samt bæredygtig energi. I samarbejde med forsyningerne mener vi, at vi kan gøre markante fremskridt ved at digitalisere distributionsnetværkene. Med data og teknologi kan forsyningerne reducere spild og bedre udnytte vand- og energiressourcer til fordel for deres forretning og ikke mindst de lokale samfund rundt om i verden, siger CEO Lehmann. der tilføjer at virksomheden stræber mod endnu et år med rekordomsætning i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Muligt gennembrud i sag om skuddræbt rapper: To sigtede mænd frygter for deres liv

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Annonce