Annonce
Sport

Skanderborg viste storspil mod storebror

Lars Skaarup var flyvende for Skanderborg i sejren over Århus Håndbold. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg Håndbold spillede flot angrebsspil gennem det meste af lokalopgøret mod Århus Håndbold og vandt kampen 35-31 i Skanderborg Fælledhal.

Annonce

Håndbold: De havde svært ved at finde ud af hvor de skulle stå. Skulle de være fremme eller blive tilbage på linjen? Løsningen fandt de aldrig rigtigt i Århus Håndbold i mandagens lokalopgør mod Skanderborg. Det blev straffet af et hjemmehold, der udviste stor kynisme og straffede sine gæster hver eneste gang, de lavede fejl i angrebet.Ofte nåede de orangeklædte ikke hjem før hjemmeholdet var kommet til chance og for det meste scorede. 35 mål mod 31, lød slutresultatet i Skanderborg Fælledhal. Et nederlag, der gjorde rigtigt ondt på udeholdet.- De formåede at gøre os usikre og straffe os hårdt på de usikre punkter, som vi har. Det var på vores højde og kommunikation. Det var i forsvaret, at vi tabte kampen i dag. Skanderborg spillede rigtigt godt. De har et rigtigt godt hold. Vi lavede nogle fejl i angrebet, så det var hele vejen rundt, men jeg syntes, at det var forsvaret, der kostede i dag, sagde Århus Håndbolds anfører Peter Lund efter nederlaget.

Håndboldliga, herrer

Skanderborg Håndbold - Århus Håndbold 35-31 (18-16)Skanderborg Håndbold: Lars Skaarup 7, Jonas Samuelsson 6(1), Nikolaj A. Nielsen 5, Marcus Mørk 4, Morten Balling 4(2), Morten Kirk Olesen 3, Mathias Bitsch 2, Kristian Bonefeld 2, Mads Kalstrup 1 og Bertram Obling 1

Århus Håndbold: Sebastian Henneberg 11(5), Nikolaj Læsø 5, Fredrik Schilling Sørensen 4, Jonas Langerhuus 4, Mads Peter Lønborg 3, Besard Hakaj 1, Kristian Rammel 1, Torben Petersen 1, Anders Kragh Martinusen 1

Stillingen undervejs: 3-1, 3-3, 6-4, 9-8, 12-8, 15-10, 17-14, 18-16, 21-17, 25-19, 28-21, 31-27, 34-28, 35-31

Udvisninger: Skanderborg 5, Århus Håndbold 5

Annonce

Højt tempo

Skanderborg spillede fra kampens begyndelse med stort tempo i angrebet og fik ofte bragt storebror ud af balance, hvilket blev straffet fra distancen eller med indspil til holdets stregspillere, der enten scorede eller fik tilkæmpet sig et straffekast.Samme effekt kunne de ikke prale af hos modstanderholdet, der først fik gang i sit angreb, da de gik over til syv mod seks i slutningen af første halvleg. Det gav kortvarigt momentum til udeholdet, som kom til pause med minus to.Ganske symptomatisk for opgøret, så indledte gæsterne anden halvleg med tre store fejl, blev straffet og var igen nede med fem. Et forspring, som de grønblusede holdt godt fast i. Det kunne dog være blevet rigtigt spændende ni minutter før tid, da Skanderborg blev ramt af to udvisninger ved stillingen 31-27. Men igen fejlede Århus Håndbold. Bolden røg ud over sidelinjen i stedet for i næverne på en fri spiller, og i det efterfølgende angreb udbyggede Skanderborg føringen og fik desuden sendt en Århus-spiller ud til afkøling.Gameover.Det endte 35-31 til et godt spillende Skanderborg mandskab, der virkelig havde fundet nøglen til århusianernes defensiv.

Annonce

Konceptet vandt

- Det er virkelig banalt, for det er vores koncept, som vi holder os til, sagde Skanderborgs Morten Kirk Olesen efter kampen.- Stikker vi lidt dybere, så får vi i dag brugt de kompetencer, som vi hver især har. Marcus Mørk, der kan komme ud som en trold af en æske og baske den ind. Mathias Bitsch, der kan spille på det brede punkt. Jeg kan udnytte mit mand til mand spil og spille den rundt. Samtidig har vi nogle målmænd, der kan tage med hænder. Jeg ved godt, at der står 31 på måltavlen ud for Århus Håndbold, men vores keepere slår til på de rigtige tidspunkter, sagde bagspilleren, der også sendte en ros til sine trænere.- Uden jeg skal lyde som en kæmpe fedterøv, så har trænerne også været gode til at udpege, hvem vi skal ramme på de forskellige steder på banen. Vi har hele tiden en løsning i forhold til den spiller, som vi står overfor, sagde han.Skanderborg spiller igen fredag aften på udebane mod KIF Kolding og kan for alvor træde ind i den sjove del af tabellen med en sejr.- Der kommer virkelig nogle vigtige kampe, hvor vi skal være klar og gå ydmyge til opgaven. Kolding har ikke fået nogen drømmestart, men det er stadig gode spillere. Tror vi, at vi kan gå på vandet, så taber vi, sagde Morten Kirk Olesen.

Annonce

Skarpe i år

Cheftræner Nick Rasmussen havde også svært ved at skjule sin glæde over sejren i lokalopgøret.- Vi var nervøse for, at vi kom til at sidde fast i deres forsvar, men det gjorde vi ikke i størstedelen af kampen, så vi må sige, at vi lykkes med de ting, vi havde arbejdet på, sagde træneren.- Vi skulle være afklaret og være fokuseret. Vi skulle ikke bruge tid på at brokke os og skælde ud i forsvaret, men i stedet forsøge at løbe med Århus. Planen var at få kontramål, men det var også med tanken at trætte modstanderen, så det tærede på deres angrebsspil og måske også gik ud over deres forsvar, fordi de stod og pustede lidt, sagde Nick Rasmussen, der ikke lagde skjul på, at sejren også viste, at hans hold har nået et godt spillemæssigt niveau.- Vi skal fokusere på det vi laver, for det gør det muligt for os at vinde kampene. Ser vi bort fra nogle perioder i de to første kampe, så har vi spillet på et godt niveau. Jeg synes også, Århus har været meget dygtige. De gjorde jo næsten rent bord i deres optakt til sæsonen. De ser skarpe ud i år, og den her sejr luner mere end i en forstand, fordi den understreger vores niveau, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce