Annonce
Sport

Skanderborgs drømme om semifinaler er tæt på at være væk: Et kvarter i front og 45 minutter på bagbenene

Elvar Örn Jónsson (hvid trøje) scorede to gange for Skjern søndag aften. Her ses han i krig med Mads Kalstrup og Nikolaj A. Nielsen i de to holds møde i december. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Skanderborg var suveræne i de første 14 minutter af opgøret mod Skjern. Men efter en timeout vendte momentum over på vestjydernes side, og den kom aldrig igen på hjemmeholdets hænder.

HÅNDBOLD: Denne journalist vil gerne starte med at bekende kulør. Og måske også med at gå imod hele håndbolddanmark.

Musik i hallerne, ikke? Det kan noget. Det gør noget godt for håndboldkampe, så længe det bare bliver brugt rigtigt.

Som når Kristoffer Laursen hiver en mesterlig dobbeltredning op af ærmet, hvorefter hans signatursang "Er steht im Tor" vælter ud af højtalerne i Fælledhallens loft.

Annonce

Sekunder efter. Mike Haack i en andenbølgekontra, Mike Haack scorer, Charli XCX' ekstremt undervurderede popnummer "Boom Clap" blusser op. Boom kunne referere til målet, Clap til timeoutknappen, som Skjern-træner Claus Hansen så sig nødsaget til at give et hug.

På det her tidspunkt af kampen er der bare spillet 13 minutter. Skanderborg var foran 10-5 og burde have ført med flere. Men efter den netop nævnte timeout kom Skjern tilbage og vandt 29-27..

Dermed er Skanderborg næsten med sikkerhed færdige i mesterskabsspillets pulje 2.

Flot første kvarter

Skanderborgs føring midt i første halvleg var nogenlunde væk til pause. Skanderborg var godt nok foran med en, da de to hold gik til halvtid, men 24 sekunder inde i 2. halvleg havde Elvar Örn Jónsson udlignet kampen.

Derefter fulgtes de to hold ad resten af halvlegen i det, der for den neutrale seer har været en strålende og intens håndboldkamp. Men for det meste var Skjern et lille skridt foran på resultattavlen og i momentum.


Jeg oplever generelt, at vi ikke kan holde kadencen i vores bagspil, og så kan vi ikke blive ved med at tilspille os det antal chancer, som vi skaber i starten af kampen, hvor vi er friske.

Nick Rasmussen, cheftræner i Skanderborg Håndbold


Blandt andet fordi Skanderborg ofte måtte spille deres angrebsspil uden målmand. Enten på grund af syv-mod-seks-angreb, eller fordi en af forsvarskæmperne havde fået to minutter på bænken.

- Jeg oplever generelt, at vi ikke kan holde kadencen i vores bagspil, og så kan vi ikke blive ved med at tilspille os det antal chancer, som vi skaber i starten af kampen, hvor vi er friske. Vi går lidt sukkerkolde angrebsmæssigt.

- Jeg synes egentlig, vi løser mange ting defensivt, men Jesper Conradsson er hård ved os i dag. Og han spiller altid med sit høje faglige niveau og erfaring. Ellers synes jeg, vi har rimelig styr på mange af de ting, Skjern laver i dag, siger Skanderborgs cheftræner Nick Rasmussen.

Annonce

Massevis af afslutninger fra fløjene

Igennem hele kampen kom der en del afslutninger fra fløjene. Og selvom Nick Rasmussen ikke havde det specifikt på taktikbrættet til kampen, kom Skanderborg oftest derigennem og udfordrede Robin Haug.

Den norske målmands akilleshæl er nok fra fløjene, hvor han kommer utrolig langt ud. Det resulterede i et utal af lobbede afslutninger - dog også med en del missere. I alt kom Skanderborg til 12 afslutninger fra de tre fløje Mike Haack, Lars Skaarup og Hákun West av Teigum. Syv af dem gik i mål.

Herrehåndboldligaen

Skanderborg Håndbold - Skjern Håndbold 27-29 (15-14)

  • Skanderborg: Cornelius Kragh 6, Morten Balling 6, Mike Haack 4, Mathias Bitsch 4, Mads Kalstrup 2, Lars Skaarup 2, Nikolaj A. Nielsen 1, Kristian Bonefeld 1, Salah Boutaf 1.
  • Skjern: Jesper Konradsson 9, Anders Eggert 5, René Rasmussen 5, Oliver Norlyk 3, Bjarte Myrhol 2, Elvar Örn Jonsson 2, Jonathan Stenbäcken 1, Jonathan Würtz 1, Jonas Tidemand 1.
  • Redningsprocenter: Skanderborg: Kristoffer Laursen 30 % (9/30), Salah Boutaf 0 % (0/4), Skjern: Robin Haug: 32 % (12/37), Svend Rughave 50 % (1/2)
  • Udvisningsminutter: Skanderborg: 10, Skjern: 4.
  • Kampen undervejs: 6-3, 10-5, 13-12, 19-19, 22-24, 

Nederlaget er dog en hård nød at sluge for Skanderborg, der nu efter halvdelen af gruppens kampe er sidst. Holdet har to point, akkurat ligesom Skjern, men vestjyderne ligger som nummer tre på grund af en bedre placering i grundspillet. TTH har fem point, mens Aalborg har seks.

Hvor langt er drømmen om top to væk lige nu? 

- Den er et stykke væk. Men hvis vi slår Holstebro næste gang, er vi kun et point fra dem.

Men det er ikke forbi endnu. 

- Nej, nej. Det er ikke forbi, før den fede dame har sunget, som man lidt populært siger. Men det er klart, at man er meget skuffet lige nu og her, for vi skabte os en god situation fra starten af, siger Nick Rasmussen.

Skanderborg og resten af herrehåndboldligaen går på landskampspause i den kommende uge. Skanderborgs næste kamp mod TTH Holstebro er derfor først 5. maj.

Mon ikke, der også nok skal være masser af musik der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce