Annonce
Sport

Skanderborgs kvinder bed fra sig

Sofie Blichert-Toft scorede fem gange i Skanderborgs nederlag til Nykøbing Falster. Arkivofoto: Ole Nielsen

Håndbold: De er blevet udråbt som et bud på den direkte nedrykning, men i de første kampe af kvindernes håndboldliga har Skanderborg vist, at de er klar til at kæmpe for deres ligastatus. Holdet har allerede hentet sit første point i denne sæson og i torsdagens hjemmekamp mod topholdet Nykøbing Falster viste de grønblusede igen, at de er svære at spille mod.

Ved pausen var det næsten lige mellem de to parter, hvor Nykøbing var i front med et enkelt mål, 12-11. Kaster man et blik på budgetterne i de to klubber, så burde Skanderborg ikke have haft en chance mod sin modstander. Oprykkerne kæmpede dog forbilledligt og var med ni minutter tilbage af kampen oppe på 21-21.

Her manglede hjemmeholdet dog den fornødne kynisme og efter et par brændte muligheder, trak Nykøbing fra og slog det hul, der til sidst gav dem sejren på 27-24.

Efter tre kampe har Skanderborg fået et enkelt point, hvilket rækker til en 11. plads i rækken.

Mandag aften skal holdet igen i kamp, når de på udebane møder lokalrivalerne fra Aarhus United i den gamle stadionhal i Aarhus.

Topscorere for Skanderborg blev Stine Holm og Sofie Blicher-Toft med fem scoringer hver.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce