Annonce
Aarhus

Skarpladt pistol i skuffen sender tidligere ustraffet 20-årig direkte i fængsel

En 20-årig blev idømt to og et halvt års fængsel i Retten i Aarhus. Arkivfoto: Axel Schütt
En 20-årig mand blev torsdag ved Retten i Aarhus idømt to og et halvt års ubetinget fængsel for at have været i besiddelse af et skydevåben under særligt skærpende omstændigheder.

HASSELAGER: Du kan være nok så ustraffet, men er ulovlighederne store nok, ender den skyldige i fængsel.

Det viser en sag fra Retten i Aarhus torsdag, hvor den 20-årige Oliver Lassen blev idømt to og et halvt års ubetinget fængsel.

Østjyllands Politis specialpatrulje havde fået et tip om, at han solgte stoffer. Derfor dukkede en patrulje 12. oktober op på mandens adresse i Hasselager. Den 20-årige var ikke til stede, men ankom kort efter og blev straks sigtet og visiteret. På sig havde han flere mobiltelefoner, et stort kontantbeløb og noget kokain samt en ulovlig kniv. Under ransagningen af den 20-åriges hjem, fandt specialpatruljen en skarpladt pistol i en skuffe i hans sengebord.

Den unge mand blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør. I retten torsdag erkendte den 20-årige at have solgt minimum 30 gram kokain, ligesom han erkendte at have været i besiddelse af yderligere 97 gram, som hovedsagelig var erhvervet med henblik på videresalg. Desuden erkendte han at have været i besiddelse af både pistol og kniv.

Senioranklager Jakob Beyer er tilfreds med torsdagens dom.

- Den 20-årige er tidligere ustraffet, men alligevel får han en længere ubetinget fængselsstraf. Det viser, hvor alvorligt domstolene tager narkosalg og besiddelse af skydevåben. På grund af politiets effektive indsats var der meget klare beviser i sagen, og den tiltalte valgte da også at erkende alle forhold, siger anklageren.

20-årige Oliver Lassen modtog dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pengene bliver jo i familien, Jette Skive

Man forstår godt, at Jette Skive, som er ældrerådmand i Aarhus, er sur. Sur over, at hendes afdeling nu står til at aflevere over fire millioner kroner til socialområdet, som er i voldsom pengenød på grund af tilsyneladende ustyrlige og stadigt voksende udgifter til hjemløse og handicappede. Hun har formået at lægge nogle penge til side, så de ældre ikke pludselig lades i stikken, hvis der skulle opstå uventede udgifter på ældreområdet. Det fortjener hun ros for. Ligesom det aftvinger respekt, at hun ikke er parat til at slippe pengene uden sværdslag. Hun argumenterer blandt andet med, at "det svarer jo til, at du har spinket og sparet derhjemme for at have en opsparing til uforudsete ting som eksempelvis et hul i taget. Og så kommer staten pludselig og nupper en stor luns og giver til din nabo, fordi vedkommende ikke kan finde ud af at styre sin økonomi. Det er da dybt uretfærdigt", påpeger hun. God pointe. Og alligevel ikke. For det er værd at huske, at det ikke er staten, som er inde og stjæle fra hende. Pengene bliver jo i familien, hvis man tegner dette billede: Familien har sparet op til uforudsete udgifter - for eksempel et nyt tag. Men pludselig bliver lillebror ramt af et alvorligt handicap, og så må tagkontoen, som står og venter på at blive nødvendig, selvfølgelig holde for. Ikke sandt? Med til historien hører selvfølgelig også, at der er masser af politik i sagen. Jette Skive mere end antyder, at den socialdemokratiske socialrådmand Kristian Würtz bærer skylden for underskuddet, fordi han ikke kan styre økonomien i sin afdeling. I hvilken grad det passer, det er svært at gennemskue for udenforstående - inklusive Jette Skive. For hendes parti, DF, var ikke med i sidste års budgetforlig og derfor heller ikke med i aftalen om omfordeling af midler, som skal lukke hullerne i Kristian Würtz' kasser. Men man må gå ud fra, at Würtz har talt sin sag godt ved forhandlingerne, for samtlige partier i byrådet minus DF står bag aftalen. Meget mere er der ikke at sige om den sag. Det skulle da lige være et genoptryk af den gamle sandhed, at "når krybben er tom, så bides hestene". Så hvis vi ikke kan leve med en evigt anstrengt økonomi på social- og ældreområdet, så skulle vi måske overveje at bede om at få lov at sætte skatten lidt op i Aarhus.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce