Annonce
Erhverv

Skatterabat på kapitalpensioner forlænges et år

For at få ekstra penge i statskassen og hindre store underskud, vil regeringen nu forlænge skatterabatten på kapitalpensioner. Også penge hos LD bliver omfatter af rabatten.

Pakke fra regeringen indeholder to elementer. For det første indeholder den en forlængelse af mulighederne for at omlægge kapitalpensioner til alderspensioner med en skatterabat på 2,7 pct. i 2015. For det andet tilbydes alle over 60 år med en pensionsopsparing i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), at opsparingen kan udbetales i 2015 med en skatterabat på 2,5 pct. Der åbnes samtidig mulighed for, at personer over 60 år kan vælge at betale skatten inkl. skatterabat og lade opsparingen fortsætte i LD. Når pengene udbetales fra LD, vil der ikke skulle betales skat.

Finansminister Bjarne Corydon (S) siger, at de med pakken giver danskere med en kapitalpension eller en opsparing i Lønmodtagernes Dyrtidsfond muligheden for at opnå en skatterabat.

"Det giver os som samfund en betydelig sikkerhed for at vi ikke - trods fornyet uro om europæisk økonomi - bryder med kravene i EU's såkaldte Stabilitets- og vækstpagt," siger Bjarne Corydon.

Regeringen regner med, at forlængelsen vil give staten en ekstra indtægt på 15 milliarder kroner i 2015. Dermed undgå Danmark efter alt at dømme at få et underskud, som er større end de tre procent af bruttonationalproduktet (BNP), som EU tilliader, og som i værste fald kunne udløse en henstiling fra EU.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce