Annonce
Indland

Skattestyrelsen får 1,6 milliarder kroner tilbage i udbyttesag

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
61 enkeltmandspensionskasser i USA betaler den danske stat 1,6 milliarder kroner tilbage i udbytteskat.

Skattestyrelsen har natten til onsdag indgået et forlig med 61 pensionsplaner i USA, der sikrer, at pensionsplanerne betaler 1,6 milliarder kroner tilbage til den danske stat.

Pengene er en del af den sag om svindel med udbytteskat, hvor den danske stat er blevet snydt for mindst 12,7 milliarder kroner.

Det oplyser skatteminister Karsten Lauritzen (V) på et pressemøde onsdag.

I alt har de pågældende pensionsplaner fået udbetalt 2,9 milliarder kroner. Men det er kun 1,6 milliarder kroner, som pensionsplanerne selv har beholdt.

De sidste 1,3 milliarder vil Skattestyrelsen forsøge at få tilbage fra dem, der i sidste ende har fået pengene.

Tilbagebetalingen kommer i to dele. Der kommer en straksbetaling på 950 millioner kroner. De sidste 650 millioner kroner udbetales over de næste fire år.

Forliget er en del af den udbyttesag, hvor den danske stat er blevet snydt til at refundere udbytteskat til udenlandske investorer, der slet ikke ejede de aktier, som de krævede at få refunderet skat for.

Der er nedsat en kommission, der for tiden arbejder med at finde ud, hvordan det kunne ske, uden at nogen stoppede det.

Skatteministeren forklarede, at han trods valgkampen valgte at holde pressemødet af hensyn til offentlighedens interesse i sagen.

Derudover kender skatteminister Karsten Lauritzen til "minimum tre sager", hvor dokumenter har vist, at nogle forsøger at spænde ben for den danske stats forsøg på at få pengene tilbage.

- Der er nogle kræfter på spil, der ikke ønsker, at vi kommer i mål og får pengene tilbage i den danske statskasse, siger han.

Han nævner, at nogle har forsøgt at beklikke habiliteten hos den danske stats advokater i London.

Ifølge Karsten Lauritzen har den danske stat brugt 100 millioner kroner på advokater i forbindelse med forliget. Han forventer dog, at det beløb stiger.

Forliget er underlagt fortrolighed. Derfor ønsker Skattestyrelsen ikke at oplyse yderligere.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce