Annonce
Aarhus

Skelet fundet på Djursland: Meget tyder på, at Lisbet Nielsen endelig er fundet

Liget af Lisbet Nielsen, der har været forsvundet siden 2009, blev formentligt fundet søndag af en gruppe jægere på Djursland. Privatfoto

Lisbet Nielsen forsvandt for ni år siden fra sin bopæl i Risskov. I mange år har politiet forgæves ledt efter hende på Djursland, hvor der søndag blev fundet et skelet i en skov.

Annonce

AARHUS/DJURSLAND: Efter mere end ni års uvished, kan familien til den forsvundne århusianske kvinde, Lisbet Nielsen, langt om længe formentlig sætte en form for punktum i sagen.

I 2009 forsvandt den på daværende tidspunkt 46-årige Lisbet Nielsen sporløst fra sin bopæl i Risskov. Efter længere tids intens eftersøgning og mediedækning blev hun erklæret død i 2010, selv om det trods talrige forsøg aldrig lykkedes for politiet at lokalisere hendes lig.

Søndag skete så det længe ventede gennembrud i sagen, da de menneskelige rester af en person blev fundet af en gruppe jægere i forbindelse med en jagt i området lige nord for Aarhus Lufthavn.

Østjyllands Politi ønskede onsdag ikke at bekræfte identiteten, men Århus Stiftstidende erfarer fra flere kilder, at der er tale om Lisbet Nielsen.

Annonce

Tæt på lufthavnen

Skelettet blev fundet i skovarealerne omkring lufthavnen i Tirstrup.

Netop de områder har tidligere været grundig undersøgt og ved en lejlighed valgte politiet at tømme en sø, efter at man havde fået et tip i den gamle mordsag, kort tid efter at Århus Stiftstidende havde publiceret en serie om uopklarede mord i Østjylland - heriblandt mordet på Lisbet Nielsen.

Tømningen af søen resulterede dog ikke i noget, og mordsagen var stadig en gåde, lige indtil en flok jægere ved en tilfældighed fandt et skelet i skovbunden et sted på Djursland.

Østjyllands Politi ledte i februar 2017 efter spor af den forsvundne Lisbet Nielsen i en sø tæt ved lufthavnen i Tirstrup. Arkivfoto: Jens Thaysen
Den 42-årige Bjarne Østergaard Madsen, som var sigtet for mordet på Lisbet Nielsen, begik selvmord i sin celle i Århus Arrest. Arkivfoto: Martin Ballund
Annonce

Familien frygtede det værste

Østjyllands Politi fik anmeldelsen om den forsvundne kvinde 27. oktober 2009. Det var familiemedlemmer til den 46-årig Lisbet Nielsen, der henvendte sig til politiet, efter at de i længere tid forgæves har forsøgt at få fat i hende. Hun var sidst set fire dage tidligere - 23. oktober - omkring klokken 19 i området omkring hendes bopæl Engholms Alle i Risskov.

I første omgang lød meldingen fra politiet på, at der ikke var noget, der tydede på, at Lisbet Nielsen havde været udsat for en forbrydelse, men allerede et par dage senere gav pårørende til Lisbet Nielsen her i Århus Stiftstidende udtryk for, at de frygtede, hun havde været offer for en forbrydelse.

Allerede samme dag, som pårørende gav udtryk for deres bekymring i Århus Stiftstidende, anholdt politiet Lisbet Nielsens kæreste den 42-årige Bjarne Østergaard Madsen.

Politiet havde fået oplysninger om, at han dagen efter hendes forsvinden opførte sig meget mærkeligt ved en tankstation i Herning. Her sad han næsten urørlig i tre timer i sin bil, inden han gjorde bilen meget grundigt rent. Manden var to gange tidligere dømt for at kvæle kærester. Kun 16 år gammel kvalte han i jalousi den 15-årige Birthe Simonsen i Kibæk ved Herning tilbage i 1983, og i 1991 kvalte han i en alder af 23 år den 21-årige Vivian Nielsen i Herning. Ved landsretten blev han dømt til anbringelse på et psykiatrisk hospital, idet han blev fundet skizofren.

Han var desuden på et tidspunkt anklaget for endnu et drabsforsøg, hvor en tredje kæreste angiveligt blev forsøgt kvalt. Derudover kunne en fjerde kvinde fortælle, at han havde forsøgt at kvæle hende et år tidligere.

Politiet ledte efter Lisbet Nielsen i to søer tæt på lufthavnen i Tirstrup - Langsø og Øje Sø - i tiden umiddelbart efter hendes forsvinden. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix
Annonce

Sigtet tog sit eget liv

En del tydede på, at Bjarne Østergaard Madsen kunne levere de oplysninger, der kunne kaste lys over Lisbet Nielsens forsvinding, men han ønskede ikke at udtale sig forud for det grundlovsforhør, der var planlagt til at finde sted ved Retten i Aarhus. Og en time inden - han skulle have været for dommeren - gjorde den 42-årige mand en ende på sit eget liv, mens han var i politiets varetægt. Derfor fik vi aldrig den dobbelt morddømtes forklaring til Risskov-kvindens forsvinden.

Det selvmord betød i øvrigt, at landsforeningen Krim meldte politiet til statsadvokaten for pligtforsømmelse. En sag, som politiet senere blev pure frifundet i.

Jagten på Lisbet Nielsen fortsatte herefter. Politiet kunne ved hjælp af signaler fra mobilmaster kortlægge Bjarne Østergaard Madsens færden den nat, Lisbet Nielsen var forsvundet. Efterforskerne kunne se, at han havde kørt rundt på Djursland. Derfor var politiet mere end almindeligt interesserede i tip om Djursland.

Frømandskorpset blev sat ind for at undersøge nogle af de mange søer på Djursland, som mobilsignaler viste, at Bjarne Østergaard Madsen havde været i nærheden af, blandt andet Stubbe Sø, Langsø og Øjesø, men uden resultat.

Annonce

Erklæret død i 2010

Udover diverse søer i området omkring Tirstrup, søgte politiet også i blandt andet et større industrikvarter i Grenaa, det kunstigt anlagte naturreservat ved Egå Engsø blev gennemtrevlet og dykkere fra Forsvarets frømandskorps ledte i underjordiske regnvandsbassiner nær den myrdede kvindes lejlighed på Engholms Allé i Risskov.

Også uden resultat.

I september 2010 - altså næsten et år efter hendes forsvinden - blev Lisbet Nielsen erklæret død. Det skete efter ønske fra hendes to teenagesønner.

Herunder kan du se video fra 2017, da man ledte efter Lisbet Nielsen i en lille sø på Djursland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce