Annonce
Rejser

Ski-sjov i Danmark: Golfbaner omdannes til langrendsløjper

Golfspillere ved, at Vejle Golf Club har en smuk og kuperet bane, og nu har langrendsløberne også mulighed for at nyde de smukke omgivelser. Vejle Skiklub har lavet spor til langrendsløberne. Golfklubber over hele landet - men ikke nødvendigvis alle - tillader skiløbere på deres arealer, så det er dog klogt at spørge om lov, inden man begiver sig mod klubben. Foto: Mette Mørk
Den årlige skiferie til udlandet er aflyst, men for en gangs skyld er det faktisk muligt at erstatte den med en i Danmark. Selvfølgelig ikke 1:1, men langrendsløbere kan tage toppen af de værste abstinenser på en tur rundt til statens skove og naturområder og også til de fleste golfklubber.
Annonce

Skiferie i Danmark? Ja, hvorfor ikke?

Skiløbere over hele landet har været gennem nogle hårde måneder. Mange bestiller årets skiferie i august for at være sikker på at få den helt rigtige hytte, hotellet med den perfekte beliggenhed eller bare favoritdestinationen i Alperne. Men på grund af coronaen har tvivlen naget: "Kan vi mon komme af sted i uge 7, som vi plejer?"

Selv om afbestillingsreglerne hos bureauerne har været lempelige, har de fleste formentlig valgt at udskyde beslutningen til sidste øjeblik, og resultatet kender vi alle.

Og hvad sker der så: Midt i den depressive tilstand (næppe en overdrivelse, for mange omtaler skituren nord- eller sydpå som årets vigtigste ferie) får Danmark endelig så meget sne, at man i hvert fald i en del af landet kan stå på ski. I bedste fald også i den kommende uge, som i mange år har været den, hvor langt flest danskere er taget til udlandet for at stå på ski.

Ingen bilder sig ind, at terrænet i Danmark kan erstatte det, man finder på skisportsstederne i Norge, Sverige, Østrig, Frankrig og Italien, men det er bedre end ingenting, og med lidt research bør det for mange også være muligt at arrangere en mini-skiferie i Danmark. Problemet kan være at finde et ledigt sommerhus. Alternativet er hoteller, kroer osv., hvor man selvfølgelig ikke kan spise i restauranten, men må tage maden fra køkkenet med på værelset eller købe noget takeaway.

Annonce

Skiløb i golfklubber

Hvordan finder man så et godt sted at stå på ski? Det "sikre" valg er at gå efter statens skove og naturområder, som alle har adgang til.

Men store private områder er også tilgængelige. De fleste af landets golfklubber - de er spredt ud over hele landet - stiller velvilligt deres fairways og mere tilgroede områder til rådighed for en helt anden gruppe end dem, der normalt færdes på anlægget. I nogle tilfælde arbejder golfklubberne endda sammen med den lokale skiklub, som kommer med udstyr og trækker langrendsspor.


Hvorfor ikke holde på de herlige hemmeligheder, når nu der så sjældent er sne nok?

Facebook-bruger, som ikke ønsker omtale af de gode skisteder


Mange golfspillere vil nok være bekymrede for, om deres golfbane bliver ødelagt, men Mette Meyer, golfmanager i Svendborg Golfklub er ikke nervøs:

- Vores bane er åben, og så længe skiløberne ikke slider sneen væk, så man kan se græs, tager den ikke skade. Vi har ikke nogen til at kontrollere det, men det er mit indtryk, at skiløberne er søde og rare, og vi har tillid til, at de opfører sig fornuftigt, siger hun.

Mette Meyer anbefaler dog, at man altid tager kontakt til den relevante golfklub for at høre, om der er adgang til terrænet for skiløbere.

Annonce

De "hemmelige" steder

De gode steder risikerer i sagens natur at blive overrendte, så man ikke kan komme til for hinanden eller slider sneen væk, og det problem er flere opmærksomme på. For eksempel en mand, der i Facebook-gruppen Langrend Danmark skriver:

"Jeg har lidt sådan en nej-hat på, der instinktivt byder mig at UNDGÅ medieomtale. Hvorfor ikke holde på de herlige hemmeligheder, når nu der så sjældent er sne nok, og så få steder man kan udøve sporten her i landet? Se hvordan Gribskov tidligere i år nærmest blev løbet over ende efter et tv-indslag (parkeringspladserne blev i hvert fald). Især i et år, hvor ingen kan rejse udenlands og finde sne der.

Journalisten skal bare have sin historie, så han kan komme videre til næste opgave. For mig er det GULD værd at kunne komme ud i naturen og i sneen og helst i en ikke overrendt udgave. Jeg tror, dem der brænder for langrend i Danmark nok skal finde frem til mulighederne. Og jeg ved godt at det måske ikke er en populær holdning, men det er til gengæld en ærlig en af slagsen."

Så hvis man rejser til andre dele af landet efter skiløb, kan det være en god idé at forhøre sig hos lokale om de "hemmelige" steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Byudvikling For abonnenter

Burgerbar og flere restauranter på vej: Strandvejen i Risskov bliver nyt madcentrum

AGF

AGFere om medaljekampen i Superligaen: - Vi er ikke favoritter mod nogen af de tre andre tophold

Annonce