x
Annonce
Fødselsdage

Skidronningen med alle titlerne

Marit Bjørgen er den, der har vundet flest World Cup-løb med sine 114 sejre. Lørdag 21. marts fylder hun 40 år. (Arkivfoto) Christof Stache/Ritzau Scanpix
Den norske langrendsløber Marit Bjørgen, der lørdag 21. marts fylder 40 år, har et medaljeskab fyldt med OL-medaljer og World Cup-trofæer.

40 16 år med World Cup-titler og den mest vindende gennem tiderne ved vinter-OL.

Den norske langrendsdronning Marit Bjørgen, der lørdag 21. marts fylder 40 år, satte i 2018 en stor fed streg under, at hun hører til i skisportens historiebøger. Under OL i Pyeongchang tog hun sin ottende OL-guldmedalje og passerede dermed Ole Einar Bjørndalen som den mest vindende.

Hun sluttede af med to guld- og bronzemedaljer samt en sølvmedalje og bragte dermed sin total op på 15 OL-medaljer. Otte af guld, fire af sølv og tre af bronze.

Kort efter indstillede hun en af tidens mest beundringsværdige karrierer inden for skisport. Alt var vundet, og motivationen manglede for den dengang 38-årige langrendsstjerne.

- Jeg må erkende, at jeg ikke længere kan finde den nødvendige motivation til at give 100 procent i en sæson mere, og derfor har jeg valgt at stoppe, sagde hun i april 2018.

Som ung jonglerede Bjørgen med fodbold, håndbold og langrend i barndomsbyen Trondheim. Men det blev skisporten, der vandt hendes hjerte.

Talentet var hurtigt tydeligt for enhver, og i 2001 fik hun sit gennembrud med en tredjeplads ved det norske mesterskab.

Foruden de prangende resultater ved OL har hun vundet 18 VM-guldmedaljer, den første i 2003.

Også i World Cuppen har Bjørgen en stor karriere bag sig. 114 World Cup-sejre er hun noteret for, og det er blevet til i alt 184 placeringer på podiet. Hun tog den første World Cup-sejr i 2002 i Düsseldorf, mens den sidste blev vundet i Falun i marts 2018.

Bjørgen bor med sin partner, den tidligere norske skiløber Fred Børre Lundberg, i Holmenkollen i Oslo. Parret har to sønner.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce