x
Annonce
Sport

Skidt dag i Sønderborg: Forfærdelig første halvleg blev dyr for Århus Håndbold

Erik Veje Rasmussen havde ikke meget at juble over i Skansen. Århus Håndbold blev blæst bagud fra første fløjt og har sat sig selv under pres i kampen om top otte. Foto: Ole Nielsen.
Århus Håndbold fik en på tuden i Sønderjylland fredag aften. Efter 20 minutter havde holdet smidt kampen mod Sønderjyske på gulvet og fandt aldrig tilbage i et opgør, der ellers kunne have styrket holdets kandidatur til slutspillet.

HÅNDBOLD: Sønderjyske har et godt tag på Århus Håndbold i denne sæson. Det var holdet fra Syd, der sendte Erik Veje Rasmussens ud på en gevaldig slingrekurs i efteråret og fredag aften var de igen et hårdt bekendtskab for århusianerne. Sønderjyske vandt 35-25.

Det så ellers så lovende ud op til kampen. Lokalrivalerne fra Skanderborg havde fået en på hatten i årets første ligakamp, hvor boldene nærmest peb ind om ørene på målmændene i grønt. Sådan blev det dog langt i Skansen, hvor det var Erik Veje der kort inde i kampen kunne se, at det var ved at gå helt galt. Efter 20 minutters spil havde hans hold fået en syngende lussing og kunne se sig være bagud med 10 mål, 6-16. Det skyldtes ikke mindst sønderjydernes svenske keeper Josip Cavar, der stod med en redningsprocent på 50 i de første 30 minutter.

En ualmindelig stor streg i regningen for gæsterne, der på forhånd var bagud i det interne regnskab mod netop Sønderjyske på grund af nederlaget i efteråret.

Århus Håndbold kunne med en sejr i Skansen været rykket forbi sin onde ånd i tabellen, men kunne allerede i pausen ved stillingen 20-10 til Sønderjyske konstatere, at hvis det skal blive til slutspil i dette forår, så skal holdet ikke slutte med samme antal point som de blåblusede fra Sønderborg i kampen om en eventuel ottendeplads. Det opgør vil holdet tabe med et brag efter fredagens opgør.

I anden halvleg fik udeholdet bedre styr på sit eget angrebsspil, men det var aldrig i nærheden af for alvor at bringe spændingen tilbage i kampen. Det tætteste de kom var 30-24 med ni minutter igen. Det var dog et kort frist for udeholdet, der endte med et nederlag på 25-35 og gav århusianernes kandidatur til slutspillet et gevaldigt knæk.

Annonce

Ligahåndbold, herrer

Sønderjyske - Århus Håndbold 35-25 (20-10)

Sønderjyske: Oskar Sunnefeldt 10, Aaron Mensing 8, Mikkel Kjær Møller 3, Jon Andersen 2, Frederik Børm 2, Kasper Olsen 2, Frederik Ladefoged 2, Alec Smit 2, Lasse Hamann-Boeriths 1, Arnar Halfdansson 1, Oliver Eggert 1, Josip Cavar 1

Århus Håndbold: Nikolai Vinther 5, Nikolaj Læsø 5, Torben Petersen 4, Jon Katballe 3, Anders Kragh Martinusen 3, Peter Lund 2, Fredrik Schilling Sørensen 2, Emil Jessen 1

Stillingen undervejs: 6-1, 7-3, 11-3, 16-6, 20-10, 25-13, 29-16, 29-20, 30-24, 33-25, 35-25

Udvisninger: Sønderjyske 0, Århus Håndbold 1

Blæst bagud

- Vi blev blæst ud af hallen fra første fløjt. De bombede os ned i det almindelige angrebsspil og på andenbølge i deres kontra, mens vi selv hele tiden sad fast og gav dem rig mulighed for at løbe kontra. Vi kunne slet ikke lave mål mod deres lidt offensive 6-0 forsvar. Et forsvar, vi ellers har lykkes mod i de senere kampe, men i dag led vi bare det totale sammenbrud mod et stærkt Sønderjyske mandskab, sagde Erik Veje Rasmussen efter kampen.

Han troede i en kort periode, at nederlaget størrelse kunne blive minimeret i anden halvleg, men måtte til sidst se det ende på minus 10.

- Det er et nederlag, der gør rigtigt ondt. For det første står vi nu og mangler to point, men vi er også i en situation, hvor vi ikke må ende på samme antal point som Sønderjyske. Det var rigtigt skidt og vi skal godt nok ud og finde nogle point i de næste kampe, sagde Erik Veje Rasmussen.

Efter nederlaget i Sønderjyske er der fire deciderede nøglekampe for Århus Håndbold i de resterende syv kampe i grundspillet. Det drejer sig om opgørene mod Lemvig-Thyborøn, Fredericia, Mors/Thy og Ribe/Esbjerg.

- Vi skal vinde de fire kampe, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at komme i slutspillet og så må vi håbe på, at det er nok, sagde træneren.

Udover de fire førnævnte hold skal Århus Håndbold også møde TTH Holstebro, Skjern og Bjerringbro-Silkeborg i den sidste del af grundspillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce