Annonce
Sport

Skiltepirater laver julesjov: Aarhus ønskes en Hvii' jul og et godt nytår

Så er der skiltespas igen i Aarhus. Her ved Årslev-sammenfletningen ud til Silkeborg-motorvejen, hvor bilisterne ønskes ...en Hvii' jul og et godt nytår. Privatfoto

Så har skiltepiraterne slået til igen. Tidligere stod de bag blandt andet Plæneklipperens Plads og Jürgens Leth-Bahn. Nu ønskes bilisterne på Silkeborg-motorvejen en Hvii' jul.

Annonce

AARHUS: Efter et par års pause er skiltepiraterne på spil igen i Aarhus. Med slet skjult hentydning til AGF ønskes århusianere og andre bilister ...en Hvii' jul og et godt nytår.

Det sker ved den store Årslev-sammenfletning, hvor bilisterne kører ad rampen ind på Silkeborg-motorvejen. Det meget autentiske skilt er skrevet på pap og ser på afstand yderst vellignende ud - akkurat som et autoriseret vejskilt.

I begyndelsen af 2017 dukkede en stribe skilte op i Aarhus midtby: Plæneklipperens Plads og Jürgens Leth-Bahn. Det hele begyndte mellem jul og nytår som en slags nytårsløjer, da skiltene Plæneklipperens Plads og Bamses Boulevard pludselig dukkede op ved Vester Allé og Thorvaldsensgade. Så fortsatte det ellers rundt om i byen med skilte som Povlsens Dortmunder Alee og Loch Glen.

Alle sammen hentydede de til personligheder med rødder i Aarhus - især i AGF med blandt andre "Plæneklipperen" Stig Tøfting in mente og Flemming Povlsen samt den daværende træner Glen Riddersholm.

Kommunen tog de nye falske gader og stræder med et smil, men fjernede senere skiltene, De anonyme bagmænd - eller skilte-spasmagere, om man vil - forsvandt samtidig. Uden påtale eller andet. Stiften fandt dog frem til en af bagmændene, som anonymt fortalte om baggrunden for de finurlige skilte.

Annonce

Skiltemand føler ikke, han er lovovertræder

- Jeg føler mig jo ikke som lovovertræder. Jeg stjæler ikke noget eller ødelægger noget. Jeg skriver jo heller ikke noget, der kan forarge nogen. Men det er nok alligevel bedst, at jeg forbliver anonym, fortalte den 60-årige mand, som stod bag skiltene.

Om der ertale om en jule- og nytårshilsen fra manden ved Årslev-sammenfletningen, ved vi ikke. Men det nye skilt minder grangiveligt om dem, der prydede Aarhus for et par år siden.

Til daglig bor han i Laven ved Ry med kone og tre børn. Han har fem, men de to ældste er fløjet fra reden. Han arbejder som pædagog i en skole-fritidsordning. For mere hemmeligt er det såmænd ikke. Folk i Laven og omegn ved godt, at han er manden bag de humoristiske vejskilte.

Det var i hjembyen Laven, det hele begyndte.

- Jamen, jeg har sådan en finurlig fantasi. En dag fik jeg øje på en tom plads, og så hængte jeg et skilt op, der viste vej til Andesbjergene og Galapagosøerne, fortalte skiltemageren.

Og skiltene faldt i særdeles god jord i den lille by. Skiltene blev flittigt fotograferet, og de fik lov at hænge i to år.

- Jeg tror godt, folk kan lide en hyggelig overraskelse i hverdagen.

Efter skiltene med de eksotiske rejsemål skiftede skiltemageren fokus, og næste projekt kom fra sportens verden.

Skiltemandens øjne var faldet over en tom skilteplads i Silkeborg. Her kunne man, hvis man var hurtig fx se skilte med tekst som "Roberts Skov" og "Kasper Dollerberg Bakker", der hentydede til de to fodboldspillere Robert Skov og Kasper Dolberg fra Silkeborg.

- Jeg blev helt vildt overrasket, for det gik helt amok, da skiltet med fodboldspillerne kom op. Det, synes folk, var sjovt, fortalte den 60-årige skiltemager, der så fortsatte i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mundbindene har fundet vej i de århusianske busser - men stadig mange tager turen uden

Aarhus

Coronasmitten fylder mere og mere i Aarhus: På et døgn er der fundet yderligere 79 smittede

Aarhus

Sommervejret lokker folk frem - men alle er gode til at holde afstand og tage hensyn

Annonce