Annonce
Aarhus

Skilteskov vokser i skoven: Mindeparken har fået to-timers parkering

2 timers parkering. Den nye tidsbegrænsede parkering på Kongevejen er netop sat op. Foto: Ravn
Marselisborgskovene tæller omkring 700 parkeringspladser. Men de bliver brugt for lidt, og det skaber farlige situationer på Ørneredevej. Ny kampagne skal hjælpe.

AARHUS: Skilteskoven vokser i de kommende måneder i Marselisborgskovene. Masser af nye P-skilte bliver sat op i skovene syd for Aarhus.

Der er allerede kommet nye parkeringsskilte med tidsbegrænset parkering på to timer på Kongevejen foran Marselisborg Slot. Tidligere var der ubegrænset parkering på strækningen ved Mindeparken foran slottet, men for at give flere århusianere og turister muligheder for at besøge et af Aarhus' mest populære fritidsområder, må bilisterne kun holde parkeret i to timer klos op og ned af Mindeparken.

- Tidsbegrænsningen på to timer foran Marselisborg Slot på Kongevejen er lavet for at få en større udskiftning af folk, som ønsker at gå i Mindeparken, der er et populært område, siger Joshua Krogager, afdelingsleder i kommunens afdeling Teknik og Miljø.

Annonce

Der er mange parkeringspladser i Marselisborg Skoven. Vi vil gerne have folk til at benytte dem i stedet for at holde i rabatten på Ørneredevej. Det skaber farlige situationer, når blandt andet busserne kommer kørende, og de parkerede biler i rabatten kan ødelægge træernes rødder - og det ødelægger træerne

Joshua Gunder Strøm Krogager

Skovene skjuler P-pladser

En stribe nye skilte er øvrigt også sat op hele vejen ud ad Ørneredevej fra Varna og ud til Moesgård Strand. Kun standerne - ikke selve skiltene - er sat, men de vil alle blive plastret til med et blåt, stort P-skilt.

Der bliver ikke tidsbegrænset parkering på skovenes parkeringspladser. Skiltene bliver ene og alene sat op for at gøre bilisterne opmærksomme på, at der er en stribe hengemte muligheder for parkering i skovenes dybe stille ro. Kommunen anslår, at der i syd-skovene er omkring 700 p-pladser.

Problemet er, at mange ikke bruger stikvejene fra Ørneredevej, der går helt ud til Moesgård Strand, for at køre 50 meter ind i skoven til et parkeringsområde. I stedet parkerer mange deres bil i vejkanten på Ørneredevej, hvilket ikke blot skaber farlige situationer, når den gule bybus skal forbi - men også ødelægger træerne.

- Der er mange parkeringspladser i Marselisborgskovene. Vi vil gerne have folk til at benytte dem i stedet for at holde i rabatten på Ørneredevej. Det skaber farlige situationer, når blandt andet busserne kommer kørende, og de parkerede biler i rabatten kan ødelægge træernes rødder, siger Joshua Krogager.

P-afdelingen i Aarhus Kommune planlægger en stor kampagne for, at folk i de meget populære og mere og mere velbesøgte skovområder syd for byen skal for øjnene op for netop skovenes P-pladser, som står uudnyttet hen.

Skiltene ved de hengemte P-pladser i skovene syd for Aarhus venter bare på at blive sat i standerne. Mange af skovens gæster bruger i stedet Ørneredevejs rabat som parkering. Det skaber farlige situationer og ødelægger skovens træer. Foto: Ravn
Der opstår mange farlige situationer på Kongevejen foran slottet. Nu skal et bedre flow og nye parkeringsregler hjælpe på sikkerheden. Illustration: Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce