Annonce
Aarhus

Skilteskov vokser i skoven: Mindeparken har fået to-timers parkering

2 timers parkering. Den nye tidsbegrænsede parkering på Kongevejen er netop sat op. Foto: Ravn
Marselisborgskovene tæller omkring 700 parkeringspladser. Men de bliver brugt for lidt, og det skaber farlige situationer på Ørneredevej. Ny kampagne skal hjælpe.
Annonce

AARHUS: Skilteskoven vokser i de kommende måneder i Marselisborgskovene. Masser af nye P-skilte bliver sat op i skovene syd for Aarhus.

Der er allerede kommet nye parkeringsskilte med tidsbegrænset parkering på to timer på Kongevejen foran Marselisborg Slot. Tidligere var der ubegrænset parkering på strækningen ved Mindeparken foran slottet, men for at give flere århusianere og turister muligheder for at besøge et af Aarhus' mest populære fritidsområder, må bilisterne kun holde parkeret i to timer klos op og ned af Mindeparken.

- Tidsbegrænsningen på to timer foran Marselisborg Slot på Kongevejen er lavet for at få en større udskiftning af folk, som ønsker at gå i Mindeparken, der er et populært område, siger Joshua Krogager, afdelingsleder i kommunens afdeling Teknik og Miljø.

Der er mange parkeringspladser i Marselisborg Skoven. Vi vil gerne have folk til at benytte dem i stedet for at holde i rabatten på Ørneredevej. Det skaber farlige situationer, når blandt andet busserne kommer kørende, og de parkerede biler i rabatten kan ødelægge træernes rødder - og det ødelægger træerne

Joshua Gunder Strøm Krogager

Annonce

Skovene skjuler P-pladser

En stribe nye skilte er øvrigt også sat op hele vejen ud ad Ørneredevej fra Varna og ud til Moesgård Strand. Kun standerne - ikke selve skiltene - er sat, men de vil alle blive plastret til med et blåt, stort P-skilt.

Der bliver ikke tidsbegrænset parkering på skovenes parkeringspladser. Skiltene bliver ene og alene sat op for at gøre bilisterne opmærksomme på, at der er en stribe hengemte muligheder for parkering i skovenes dybe stille ro. Kommunen anslår, at der i syd-skovene er omkring 700 p-pladser.

Problemet er, at mange ikke bruger stikvejene fra Ørneredevej, der går helt ud til Moesgård Strand, for at køre 50 meter ind i skoven til et parkeringsområde. I stedet parkerer mange deres bil i vejkanten på Ørneredevej, hvilket ikke blot skaber farlige situationer, når den gule bybus skal forbi - men også ødelægger træerne.

- Der er mange parkeringspladser i Marselisborgskovene. Vi vil gerne have folk til at benytte dem i stedet for at holde i rabatten på Ørneredevej. Det skaber farlige situationer, når blandt andet busserne kommer kørende, og de parkerede biler i rabatten kan ødelægge træernes rødder, siger Joshua Krogager.

P-afdelingen i Aarhus Kommune planlægger en stor kampagne for, at folk i de meget populære og mere og mere velbesøgte skovområder syd for byen skal for øjnene op for netop skovenes P-pladser, som står uudnyttet hen.

Skiltene ved de hengemte P-pladser i skovene syd for Aarhus venter bare på at blive sat i standerne. Mange af skovens gæster bruger i stedet Ørneredevejs rabat som parkering. Det skaber farlige situationer og ødelægger skovens træer. Foto: Ravn
Der opstår mange farlige situationer på Kongevejen foran slottet. Nu skal et bedre flow og nye parkeringsregler hjælpe på sikkerheden. Illustration: Nex
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

Annonce