Annoncørbetalt indhold

Skiområder tæt på Danmark

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Trækker sneklædte pister i dig, og er skiabstinenserne ved at kamme over ovenpå manglende skisæsoner de sidste to år? Så tag på ski i weekenden – det behøver hverken at være langt væk eller kræve mange timer i bil.

Vi danskere har i fordelingen af bjerge ikke været så heldige, og vi må typisk på farten i mange timer for at skimte bjerge i horisonten og mærke sneen under skiene. Det behøver dog ikke være sådan, for der ligger en lang række skiområder tæt på Danmark, som ofte bliver overset, når vi vælger destination til skiferien. Faktisk er der gode muligheder for at komme på ski på bare få timer uanset, hvor man kommer fra i landet, så det kan snildt betale sig at tage af sted for et par dage eller en forlænget weekend. Så det er bare med at få pakket skiudstyret og komme afsted. Nogle af de populære steder at købe skitøj og skiudstyr er hos online skibutikker som Skisport.dk eller AktivVinter.dk, hvor man kan finde alt til både voksne og børn.

Annonce


På ski to timer fra København

Bor du på Sjælland eller i hovedstadsområdet, så findes du kun 2 timers kørsel fra København det skiområde, der ligger tættest på Danmark. 2 timer – det er samme tid, det tager at køre fra København til Odense og endnu kortere, hvis man gør det op i antal kilometer. Her ligger Vallåsen, som er et skiområde med et begrænset antal pistekilometer, men ikke desto mindre et oplagt område til en dag eller to på ski. Vallåsen ligger ikke prangende højt, men er godt dækket ind af snekanoner, så de kan tilbyde udemærket skiforhold hele vinteren.

Ganske kort derfra findes også det mindre kendte område Vånga, som er en oplagt destination for en endagstur til det svenske. Vånga er en anelse mindre end Vallåsen, men har den fordel, at det er mindre befærdet. Begge destinationer er oplagte til at teste skiløbet af for nybegyndere og børnefamilier, før man begiver sig ud på en længere og mere omfattende skiferie.


Skjulte perler i nordpå

De nordlige skiområder som Idre Fjäll, Åre og Sälen løber tit med alt opmærksomheden, når vi snakker om skiferie i Sverige. Men leder du efter en kortere tur på ski, hvor transporttiden også er helt i bund, så kan du med fordel kaste et blik på mere sydliggende skiområder som Isaberg, Ulricehamn og Mullsjö. Isaberg er det sydligste og er særligt interessant for skiløbere, der kører fra Sjælland, hvor det fra København kun tager 3 timer i bil. Både Ulricehamn og Mullsjö kan nås fra København i bil på 4 timer, mens du med færgen over Frederikhavn kan komme dertil fra Aalborg på 6 timer. Alle tre områder er særdeles velegnede til nybegyndere og børns første tur på ski, men kan også sagtens tilfredsstille en mere erfaren skiløbers skiabstinenser i en dag eller to. Tager du turen fra det jyske over Frederikshavn, så kan du fra Aalborg også nå norske Bortelid på 6 timer. I Bortelid findes et varieret skiområde med 14 nedfarter og udfordringer til alle niveauer.


Skiløb i Tyskland

For mange skiløbere er Tyskland måske mest bare et gennemkørselsland på vej mod alperne længere sydpå. Det behøver dog ikke at være sådan. Kører du fra Fyn, Midt- eller Sydjylland, så kan du med fordel kigge mod vores nabo mod syd, hvis du drømmer om en weekend på ski uden for alt lang transporttid. Fra grænsen kan du på små 5 timer nå til Harzen, og tager du en time ekstra i bilen, så venter skiområderne Willingen og Winterberg. Alle tre er områder af en hæderlig størrelse, hvor man snildt kan bruge en forlænget weekend uanset, om man er begynder eller erfaren på ski. Særligt Winterberg kan med knap 100 kilometer pister give udfordringer og underholdning til selv den mest erfarne skiløber i flere dage. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at pakke skiudstyret i bilen og køre en tur sydpå, selv hvis man kun har en weekend til rådighed.


Indendørs skiløb i Hamborg

Rammer skiabstinenserne udenfor skisæsonen, eller har du lige købt nye ski, så kan det være svært at vente til, at sneen igen falder i bjergene. Men det behøver du heller ikke længere. I Snow Dome i Bispingen lige syd for Hamborg er der altid god sne. I den indendørs skihal er der tre lifter, én lang bred piste og et parkområde. Selvom det er indendørs, står man på ski på rigtig sne, og temperaturen i hallen er altid mellem -2°C og -4°C –, så man kan få en autentisk fornemmelse af skiløbet. Det tager kun knap 2,5 time at køre dertil fra grænsen, så selvom der er en meget naturlig begrænsning på antal pister, så er Snow Dome et helt ideelt sted at lære det basale skiløb inden skiferien. En tur på ski hertil er derfor oplagt både som endagstur eller som en forlænget weekend. Der er mulighed for at overnatte ved Snow Dome, eller man kan kombinere skituren med en storbystur og sightseeing i Hamborg by.

Der er altid inspiration og gode råd til skiferien at hente på Skisport.dk, hvor du altid finder dugfriske nyheder for skiområder verden over.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.