Annonce
Fødselsdage

Sko-Flemming blev transportminister

En af de store sager for Flemming Hansen som transportminister var Femernforbindelsen. Fredag 9. august fylder han 80. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Flemming Hansen var transportminister i fem år, hvor hårde forhandlinger om Femern-forbindelsen, togforsinkelser og en IC4-skandale gav udfordringer.

80 Flemming Hansen brugte 23 år på Christiansborg som både ordfører og minister. Men inden hans politiske karriere tog fart, var han optaget af sko. Fredag 9. august fylder han 80 år.

Han valgte som ung at uddanne sig merkonom, efter at han var færdig på en handelsskole i København. Og sit tidlige arbejdsliv brugte han som chefkonsulent i Danmarks Skohandlerforening. Foreningen blev han senere næstformand og formand for.

Foruden at være chefkonsulent drev han skoforretninger i både Vejle, Fredericia, Odense, Esbjerg, Aarhus og Horsens.

I 1984 blev han valgt ind i Folketinget, og her blev han på grund af sin fortid hurtigt kendt som Sko-Flemming. Han var særligt aktiv som erhvervspolitisk ordfører, men vi kender ham nok bedst som transportminister under Anders Fogh Rasmussens regering. De fem år, han havde den titel, var ikke uden udfordringer.

En af de store sager, der lå på transportministerens kontor, var Femern-forbindelsen. De hårde forhandlinger med Tyskland om en Femern-bro krævede sin mand, og han modtog især kritik for, at Danmark måtte løbe med den økonomiske risiko. Derudover bøvlede han også med IC4-skandalen, hvor 83 IC4-tog var forsinket i flere år. Statsrevisorerne konkluderede dog, at hovedansvaret for de forsinkede IC4-tog hverken lå hos den konservative minister eller DSB, men derimod lå hos den italienske fabrikant AnsaldoBreda.

Privat er Flemming Hansen gift med Birgit Schultz Hansen, og han har to sønner. Den ene af sønnerne er gået i farens fodspor. Niels Flemming Hansen er administrerende direktør i skokæden Holst Sko og konservativt medlem af Folketinget.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fiskerihavnen er til liv og fiskeri – ikke langtidsparkering

Det er ikke noget mere trist, end når vi mister nogle af de unikke miljøer, vi har i byen. Kommunen har ændret reglerne for parkering på havnen, så området kan slippe for bilister, der kommer og stiller bilen i otte timer. Og det er en god idé. Fiskerihavnen skal ikke være til opmagasinering af transportmidler, men et sted, hvor der kan skabes liv og drives forretning til glæde for alle århusianere. Men når de to konkurrerende fiskehandlere på Fiskerivej i samme ombæring står sammen og råber op om, at de nye regler er skadelige for deres forretning, blandt andet fordi man samtidigt fjerner flere af pareringpladser på Fiskerivej for at give plads til cyklister, så er det også en vigtig pointe. Hvis der ikke længere kan være havnerelateret virksomhed på havnen, så er iveren efter at vækste og gøre byen til en cykelby kommet for vidt. P. Clausens Fiskehandel og Havnens Fiskehus er institutioner i Aarhus, og man flytter ikke bare virksomheder, der larmer og lugter til et andet sted i byen. De skal ligge på havnen, og derfor er det glædeligt, at blandt andre Venstres Hans Skou er gået ind i sagen for at sikre, at der fortsat kan drives forretning på Fiskerihavnen. Siden er der gået politisk forvirring og en slags mudderkastning i den mellem de to rådmænd, (for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) og for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R)), som ikke kan blive enige om, hvem der har ansvaret for, at de nye regler i første omgang gik igennem. Det er heller ikke det væsentligste. Det er i stedet, at der bliver lavet en ændring, så man både slipper for pendlerne samtidigt med, at man gør stedet attraktivt for fiskehandlernes kunder, for Havnens Varmestue og for de to restauranter på Fiskerivej. Forleden var det netop Venstres Hans Skou og Bümyamin Simsek, der sikrede, at en populær vinhandler på Kystpromenaden kunne blive, selvom planerne var, at deres bygning skulle rives ned og erstattes af noget nyt. På den måde sikrede de et sted, der giver havnen liv. Lad os håbe, de gør det samme med parkeringsituationen på Fiskerivej.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Annonce