Annonce
Aarhus

Skole advarer forældre og elever: Frygter at børnelokkers varevogn holdt på p-pladsen

Strandskolens parkeringsplads ligger godt gemt bag træer og buske. Foto fra Google Maps

Hvid varevogn holdt på Strandskolens parkeringsplads.

Annonce

RISSKOV: Mindst fem gange de seneste 10 måneder er skolebørn i det nordlige og nordvestlige område i og omkring Aarhus blevet forsøgt lokket ind i en hvid kassevogn af en ukendt mand. Seneste eksempel var tirsdag 15. januar i år, hvor en 9-årig pige og hendes veninde blev antastet af en mand i en hvid kassevogn tæt på Katrinebjergskolen.

Kendetegnene for alle episoderne er, at eleverne giver et påfaldende enslydende signalement. I forbindelse med alle episoder er de involverede skolebørn blevet kontaktet eller forsøgt lokket ind i en hvid varevogn af en fremmed mand.

Derfor hverken kan eller vil Østjyllands Politi udelukke, at der er tale om en og samme person.

Mandag formiddag holdt der så pludselig en hvid varevogn på Strandskolens parkeringsplads. Det har fået skoleleder Jesper Kousholt til at slå en advarsel op på skolens hjemmeside.

- Der er elever på skolen, der oplever at have set hvid varebil/varevogn, der i disse dage omtales i pressen og sættes i forbindelse med en sag om børnelokkeri. Hvis dette opleves, bedes I, forældre tage kontakt til Østjyllands Politi omgående, skriver han i opslaget.

Skoleleder Jesper Kousholts advarsel på Strandskolens hjemmeside.
Annonce

Fylder hos pigerne

Jesper Kousholt forklarer over for Århus Stiftstidende, at oplevelsen var noget, der ramte eleverne, der går i 4. klasse. Efter en lang snak mellem eleverne og deres klasselærer og senere klasselæreren og Jesper Kousholt valgte denne altså at slå advarslen op, så elever og forældre er opmærksomme på eventuelle kommende episoder.

- Det var noget der fyldte meget hos pigerne, og de mener at vide, at det var den bil, som politiet har advaret om, forklarer han.

Skolens parkeringsplads ligger ret ugenert. Det er ikke en p-plads, som lige er til at få øje på, når man kører forbi ude på vejen, fortæller Jesper Kousholt.

- Man kan holde der uden at blive set, og man skal nærmest vide, at den er der for at finde den. Når jeg samtidig ved, at der har været en række hændelser i den nordlige del af Aarhus, er jeg nødt til at reagere, siger han og forklarer samtidig, at den hvide varebil ikke er en bil, der har haft noget tilhørsforhold på skolen.

- Derfor valgte jeg at advare og bede forældrene om at holde øje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce