Annonce
Aarhus

Skole advarer forældre og elever: Frygter at børnelokkers varevogn holdt på p-pladsen

Strandskolens parkeringsplads ligger godt gemt bag træer og buske. Foto fra Google Maps

Hvid varevogn holdt på Strandskolens parkeringsplads.

RISSKOV: Mindst fem gange de seneste 10 måneder er skolebørn i det nordlige og nordvestlige område i og omkring Aarhus blevet forsøgt lokket ind i en hvid kassevogn af en ukendt mand. Seneste eksempel var tirsdag 15. januar i år, hvor en 9-årig pige og hendes veninde blev antastet af en mand i en hvid kassevogn tæt på Katrinebjergskolen.

Kendetegnene for alle episoderne er, at eleverne giver et påfaldende enslydende signalement. I forbindelse med alle episoder er de involverede skolebørn blevet kontaktet eller forsøgt lokket ind i en hvid varevogn af en fremmed mand.

Derfor hverken kan eller vil Østjyllands Politi udelukke, at der er tale om en og samme person.

Mandag formiddag holdt der så pludselig en hvid varevogn på Strandskolens parkeringsplads. Det har fået skoleleder Jesper Kousholt til at slå en advarsel op på skolens hjemmeside.

- Der er elever på skolen, der oplever at have set hvid varebil/varevogn, der i disse dage omtales i pressen og sættes i forbindelse med en sag om børnelokkeri. Hvis dette opleves, bedes I, forældre tage kontakt til Østjyllands Politi omgående, skriver han i opslaget.

Annonce
Skoleleder Jesper Kousholts advarsel på Strandskolens hjemmeside.

Fylder hos pigerne

Jesper Kousholt forklarer over for Århus Stiftstidende, at oplevelsen var noget, der ramte eleverne, der går i 4. klasse. Efter en lang snak mellem eleverne og deres klasselærer og senere klasselæreren og Jesper Kousholt valgte denne altså at slå advarslen op, så elever og forældre er opmærksomme på eventuelle kommende episoder.

- Det var noget der fyldte meget hos pigerne, og de mener at vide, at det var den bil, som politiet har advaret om, forklarer han.

Skolens parkeringsplads ligger ret ugenert. Det er ikke en p-plads, som lige er til at få øje på, når man kører forbi ude på vejen, fortæller Jesper Kousholt.

- Man kan holde der uden at blive set, og man skal nærmest vide, at den er der for at finde den. Når jeg samtidig ved, at der har været en række hændelser i den nordlige del af Aarhus, er jeg nødt til at reagere, siger han og forklarer samtidig, at den hvide varebil ikke er en bil, der har haft noget tilhørsforhold på skolen.

- Derfor valgte jeg at advare og bede forældrene om at holde øje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce