Annonce
Aarhus

Skole og handicappede ramt af arbejdsnedlæggelse: Visterede chauffører kører ikke onsdag

Arkivfoto: Morten Stricker
En strid med ledelsen har fået chaufførerne hos en af Aarhus Kommunes samarbejdspartnere til at nedlægge arbejdet.

AARHUS: Uenigheden om en ny lokalaftale for chaufførerne hos HB Care, der leverer visiteret kørsel til Aarhus Kommune, er nu skyld i en arbejdsnedlæggelse blandt chaufførerne. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse, hvor nedlæggelsen bliver kaldt ulovlig.

- Specialkørslen for Aarhus Kommunes borgere er ramt af en ulovlig arbejdsnedlæggelse blandt chaufførerne hos HB Care A/S. Elever fra Stensagerskolen er ramt af arbejdsnedlæggelsen, lige som Voksen Handicapområdet er ramt, lyder det i pressemeddelelsen.

Man er endnu ikke klar over, hvor længe nedlæggelsen kommer til at vare, men onsdag eftermiddag blev der fundet alternative løsninger til de, der er påvirket af nedlæggelsen. Det er blandt andet taxaer, institutioner, andre leverandører og forældre, der har hjulpet med at få enderne til at nå sammen.

Mens man hos Aarhus Kommune afventer resultatet af et møde mellem HB Cares ledelse og chauffører, arbejder man på at finde løsninger, så en eventuel arbejdsnedlæggelse torsdag kommer til at genere borgerne mindst muligt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce