Annonce
Aarhus

Skole og klub bekæmper corona: Personalet vil hjælpe de målgrupper, som myndighedernes kampagner skyder forbi

I midten ses fritidsleder Lars Henrik Pind. Han er idémanden bag et fremstød, der skal gøre blandt andre tosprogede familier i Viby-området klogere på corona. Projektet sættes i søen under den aktuelle nedlukning af skoleområdet af Klubben Søndervang, Søndervangskolen og Søndervang Dagtilbud. Foto: Flemming Krogh
Søndervangskolen i Viby er base for en ny indsats mod coronasmitte i nærområdet. Fremstødet har fokus på tosprogede familier samt socialt udfordrede familier, og lige nu benytter en del af dem nødpasningen i skole og klub. Derfor er der gode forudsætninger for at nå målgrupperne, der har brug for helt basal viden og hjælp.
Annonce

AARHUS: Et hvidt telt foran Søndervangskolen i Viby.

Det er omdrejningspunktet for et nyt initiativ, som Klubben Søndervang, Søndervangskolen og Søndervang Dagtilbud har sat i søen.

Målet er i første række at hjælpe og udbrede viden om corona-situationen blandt tosprogede familier og familier med sociale udfordringer. Lige nu er der gode muligheder for at nå målgrupperne, der er repræsenteret blandt de daglige brugerne af nødpasning i skole og klub.

- Vi er klar med hjælp til helt basale opgaver i forhold til corona og formidling af viden om eksempelvis smittespredning. Gæsterne kan høre om selvisolation, koordinering af coronatests i store familier, booking af en test og forståelsen af testsvar, fortæller Lars Henrik Pind, fritidsleder, Fritidscenter Vestergård-Søndervang, UngiAarhus Sydvest.

Annonce

Et vigtigt borgermøde

I november og december var Møllevangskolen, Sødalskolen og Søndervangskolen værter ved lokale møder om corona-indsatsen i nærområderne.

Skolerne tog initiativ til at hjælpe hinanden i lokalområdet, rydde misforståelser af vejen, igangsætte aktiviteter og bruge hinandens netværk til information.

Tirsdag åbnede et nyt info-telt ved Søndervangsskolen. Her vil blandt andre idemand Lars Henrik Pind og klubmedarbejder Sofie Juel Andersen informere og yde praktisk hjælp i forbindelse med corona-situationen. Foto: Flemming Krogh

Ved det virtuelle borgermøde for aktørerne omkring Søndervangskolen kom er der en række forslag angående den lokale corona-indsats på bordet. Dem samlede Lars Henrik Pind sammen, og han har udviklet en indsats med teltet ved Søndervangskolen som afsæt.

Projektet har et samlet budget på ca. 50.000 kroner. En del af pengene kommer fra Aarhus Kommunes pulje til lokale og smittedæmpende corona-initiativer.

- Som klub og skole har vi også en samfundsmæssig opgave i den aktuelle corona-situation. Jeg tænker, at vi for et rimeligt beskedent beløb i den store corona-sammenhæng kan nå meget langt ind i nogle vigtige målgrupper, fortæller Lars Henrik Pind.

Annonce

Åbent for alle

Det hvide telt havde debut tirsdag eftermiddag.

Her kan lokale få corona-sikker hjælp af personale fra Klubben Søndervang, og det kan være til helt grundlæggende ting som brug af Nem-id.


Vi har særligt fokus på målgrupperne. Men alle kan som udgangspunkt få hjælp. I sidste ende handler det om at reducere corona-smitten i lokalområdet ved hjælp af informationer og hjælp til enkle ting.

Lars Henrik Pind, idémand


Desuden vises der vejledningsvideoer om test, isolation og andet fra skolens storskærm over hovedindgangen. Endelig sendes der et postkort om projektet til beboere i nærområdet.

- Vi har særligt fokus på målgrupperne. Men alle kan som udgangspunkt få hjælp. I sidste ende handler det om at reducere corona-smitten i lokalområdet ved hjælp af informationer og hjælp til enkle ting, siger Lars Henrik Pind.

Info-teltet er åbent tirsdage og torsdage fra kl, 13.00 til 16.00.

Søndervangsskolen er omdrejningspunkt for et nyt projekt med fokus på at informere tosprogede og udfordrede familier om corona-situationen. Lige nu møder idémand Lars Henrik Pind og klubmedarbejder Sofie Juel Andersen en del fra målgruppen i forbindelse med nødpasningen på skolen og i klubben. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-slutfløjts-podcast: Var der rødt kort? Gu VAR der ej

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

AGF

Lynudvisning blev dyr for AGF: Taber for anden gang til FC Nordsjælland

Annonce