Annonce
Østjylland

Skole solgt: Skal bruges til undervisning af unge med autisme

Margrethelyst Friskole holdt afslutningsfest før sommerferien. Nu er bygningerne blevet solgt til Fonden Ørting. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Fonden Ørting har købt bygningerne på Persievej. Skole- og botilbuddet har det i forvejen stramt med plads og vil også gerne have flere elever.
Annonce

Ørting: Fonden Ørting har købt skolebygningerne på Persievej. Fonden har i forvejen et skole- og botilbud for unge med autisme et andet sted i Ørting.

- Vi vil gerne udvide, så vi kan have nogle flere skoleelever, og vi vil også gerne udvide aldersmæssigt, så vi tager dem lidt yngre end i dag, hvor vi tager dem fra 14 år og opefter. Vi er fyldt op, vi mangler plads og muligheder, siger forstander Jørn Bisgaard.

Odder Kommune lukkede skolen i 2011, hvorefter en gruppe forældre lavede en friskole, Margrethelyst Friskole. Men efterhånden faldt elevtallet, og folkene bag skolen valgte at lukke den.

Økonomien var så dårlig, at bygningerne blev sat på tvangsauktionen, men den blev aflyst, da fonden købte skolen. Prisen er to millioner kroner, der både dækker købet af skolen og overtagelse af konkursboets gæld på omkring 250.000 kroner.

Ørting

Fonden Ørting, som går under navnet Ørting, blev oprettet i 2011 som en selvejende institution.

Den driver et skole- og botilbud for unge med autisme spektrum forstyrrelser på Bilsbækvej. Her kan unge bo, gå i skole og videreuddanne sig. Der er 26 unge i bodelen og 14-18 dagelever.

Annonce

Overtager rub og stub

- Vi kan tage bygningerne i brug i morgen, hvis det skal være. Undervisningsgrej, møbler og alt andet er der. Men vi bruger det næste halve års tid på at finde ud af, hvordan vi skal have det arrangeret. Vi skal bruge det til undervisning, beskæftigelse og klub- og fritidsaktiviteter, siger Jørn Bisgaard.

Dermed er det ikke meningen, at skolebygningerne skal bruges til boliger.

- Jeg er selv gammel tømrer, og skolen er i fornuftig stand, selv om den er 60 år. Den ser faktisk temmelig godt ud, men varme og noget andet skal skiftes hen ad vejen. Skolen står helt komplet med inventar, fortæller Jørn Bisgaard.

Fonden Ørting har i dag 45 medarbejdere, og ifølge forstanderen vil der komme omkring 15 nye medarbejdere til på Persievej.

- Der står mange og mangler skoletilbud især i vores målgruppe. De passer ikke ind i den inklusion, der er trukket ned. Men vi tager ikke alle 2200 kvadratmeter i brug på én gang, og vores egne elever har det også trangt, siger Jørn Bisgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce