Annonce
Østjylland

Skole solgt: Skal bruges til undervisning af unge med autisme

Margrethelyst Friskole holdt afslutningsfest før sommerferien. Nu er bygningerne blevet solgt til Fonden Ørting. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Fonden Ørting har købt bygningerne på Persievej. Skole- og botilbuddet har det i forvejen stramt med plads og vil også gerne have flere elever.

Ørting: Fonden Ørting har købt skolebygningerne på Persievej. Fonden har i forvejen et skole- og botilbud for unge med autisme et andet sted i Ørting.

- Vi vil gerne udvide, så vi kan have nogle flere skoleelever, og vi vil også gerne udvide aldersmæssigt, så vi tager dem lidt yngre end i dag, hvor vi tager dem fra 14 år og opefter. Vi er fyldt op, vi mangler plads og muligheder, siger forstander Jørn Bisgaard.

Odder Kommune lukkede skolen i 2011, hvorefter en gruppe forældre lavede en friskole, Margrethelyst Friskole. Men efterhånden faldt elevtallet, og folkene bag skolen valgte at lukke den.

Økonomien var så dårlig, at bygningerne blev sat på tvangsauktionen, men den blev aflyst, da fonden købte skolen. Prisen er to millioner kroner, der både dækker købet af skolen og overtagelse af konkursboets gæld på omkring 250.000 kroner.

Annonce

Ørting

Fonden Ørting, som går under navnet Ørting, blev oprettet i 2011 som en selvejende institution.

Den driver et skole- og botilbud for unge med autisme spektrum forstyrrelser på Bilsbækvej. Her kan unge bo, gå i skole og videreuddanne sig. Der er 26 unge i bodelen og 14-18 dagelever.

Overtager rub og stub

- Vi kan tage bygningerne i brug i morgen, hvis det skal være. Undervisningsgrej, møbler og alt andet er der. Men vi bruger det næste halve års tid på at finde ud af, hvordan vi skal have det arrangeret. Vi skal bruge det til undervisning, beskæftigelse og klub- og fritidsaktiviteter, siger Jørn Bisgaard.

Dermed er det ikke meningen, at skolebygningerne skal bruges til boliger.

- Jeg er selv gammel tømrer, og skolen er i fornuftig stand, selv om den er 60 år. Den ser faktisk temmelig godt ud, men varme og noget andet skal skiftes hen ad vejen. Skolen står helt komplet med inventar, fortæller Jørn Bisgaard.

Fonden Ørting har i dag 45 medarbejdere, og ifølge forstanderen vil der komme omkring 15 nye medarbejdere til på Persievej.

- Der står mange og mangler skoletilbud især i vores målgruppe. De passer ikke ind i den inklusion, der er trukket ned. Men vi tager ikke alle 2200 kvadratmeter i brug på én gang, og vores egne elever har det også trangt, siger Jørn Bisgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Annonce