Annonce
Østjylland

Skoleelever i Mørke laver film om at tale ordentligt

Elever fra Firkløverskolen i Mørke er i aktion med kameraer og lydudstyr. De laver en film om sproget blandt børn og unge. Privatfoto

Eleverne i syvende klasse på Firkløverskolen deltager i en film-dyst om »Tal ordentligt-prisen«, og de unge mennesker har fået yderst kvalificeret assistance.

Annonce

Eleverne i syvende klasse på Firkløverskolen i Mørke er ved at blive dus med kamerainstillinger og kunsten at levere en replik på det store biograflærred. Eleverne deltager i en film-dyst om »Tal ordentligt-prisen«, og de unge mennesker har fået yderst kvalificeret assistance.

Underviser og filmproducer Randolf Carlos Aaby har været på visit for at hjælpe eleverne med at lave deres egen film. I begyndelsen af efteråret bliver det afsløret, om eleverne på Firkløverskolen vinder Call me's »Tal ordentligt-pris« og 10.000 kroner, når en jury udvælger den bedste blandt de nominerede skolefilm.

»Vi mener, at det er vigtigt at sætte fokus på den gode tone allerede i folkeskolen. Derfor var det naturligt for os at indlede et samarbejde med skolerne som led i hele Tal ordentligt-projektet. Det er fantastisk at opleve elevernes engagement i projektet, og der er kommet nogle rigtig gode og tankevækkende film ud af deres indsats,« siger Hanne Lindblad, som er direktør i Call me og initiativtageren bag Tal ordentligt-projektet.

Eleverne lærer at idéudvikle, lave storyboard, filme, redigere og samarbejde. Og gennem processen får eleverne diskuteret og reflekteret over den hårde tone og det at tale ordentligt.

Firkløverskolen er en kommunal folkeskole for elever med autismespekterforstyrrelser, ADHD og lignende udviklingsforstyrrelser. Firkløverskolen drives af Randers kommune, men optager også elever fra andre kommuner, Den har afdelinger i Jebjerg, Mørke og Paderup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce