Annonce
Aarhus

Skolefodbold: Ellevang-piger og Skødstrup-drenge er skolegårdens nye helte

Ellevangskolen tog titlen i pigernes turnering. Sidste år vandt Højvangskolen pigernes titel. Foto: Jens Thaysen.
To nye hold har taget trofæet fra skolefodboldturneringen efter tirsdagens finaler.

AARHUS: De nye konger og dronninger af skolegården er fundet.

For 27. gang blev den århusianske skolefodboldturnering afholdt, og det blev til to afklapsninger af højeste karat.

I pige-finalen var Ellevangskolen fra Risskov flere niveauer over Rosenvangskolen fra Viby, og 6-0 var bestemt ikke uretfærdigt i et opgør, hvor bolden i 95 procent af tiden var på den vibygensiske banehalvdel.

Med til historien hører selvfølgelig også, at Ellevangskolen har de berømte ESAA-klasser, hvor talentfulde sportsudøvere kan få mulighed for at kombinere sport med folkeskolen.

Derfor var det også mildest talt en ulige kamp, men det afholdt ikke vinderholdets spillere fra at have problemerne med nerverne. For en del af skolen var taget med til IF Lysengs kunstgræsbane, hvor finalerne blev afholdt.

Pigerne var ikke vant til at spille for så mange mennesker og fortalte træner Jonathan Haaning Harel, at det var ”pinligt”.

- Vi har et hold af piger med stor selvtillid, og vi har glædet os til at kunne stå i en finale, men pigerne var også lidt nervøse over at skulle spille kampen. Hende, der scorede de to første mål var mest bange og skrev til mig i går, at hun var blevet skadet, men det var vist mest i hovedet, at hun følte sig ramt. Og det må du gerne citere mig for, siger træner Jonathan Haaning Harel, mens en klump fodboldpiger stimlede sammen og grinede af den sidste kommentar.

Annonce

Hende, der scorede de to første mål var mest bange og skrev til mig i går, at hun var blevet skadet, men det var vist mest i hovedet, at hun følte sig ramt.

- Jonathan Haaning Harel, træner for pigerne på Ellevangskolen.

Katastrofal halvleg for Højvangskolen

Hvor man i pigeturneringen kan deltage til 10. klasse, er det for drengene kun muligt at deltage til 9. klasse. Alligevel var fire forskellige årgange sat sammen på Skødstrup Skoles hold, der var stensikre vindere af finalen. Hele 5-1 blev det til over Højvangskolen fra Viby.

Også her var der stor forskel i niveau, men efter første halvleg var Skødstrup-drengene faktisk kun foran med 1-0. Det var efter et straffespark, hvor ingen af de 22 spillere på banen kunne se, hvorfor der skulle dømmes noget.

Højvang-drengene brugte derefter store dele af pausen på at modtage gloser om, at de lignede ”nogle, der var til begravelse”. Det ville det være synd at sige, at den peptalk fungerede.

For i løbet af de første ti minutter af anden halvleg gik resultatet fra tæt kamp til kollaps, og lynhurtigt stod der 4-0.

- Det har været en fed oplevelse hele vejen igennem. Drengene har simpelthen knoklet og arbejdet stenhårdt fra første dag. Det er godt, denne turnering er her, når Ekstra Bladets turnering er blevet opløst.

- Og så skal der naturligvis også lyde en kæmpestor ros til deres vanlige fodboldtrænere i Skødstrup, for de har trænet dem godt, siden de var få år gamle, siger Sidse Krabsen, der tog tjansen som træner for holdet, selvom hun tidligere har været ansvarlig for pigeholdet.

Pokalen og medaljerne blev efter kampen overrakt af Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby.

Skolefodboldturneringen 2019

  • Blev i år afholdt for 27. gang
  • Bliver arrangeret af Århus Fodbold Forum og Århus Stiftstidende
  • 32 hold var tilmeldt årets turnering - 20 drengehold og 12 pigehold
  • Højvangskolen vandt pigernes turnering i 2018, mens Elsted Skole vandt drengenes turnering
Skødstrup-drengene i blåt lagde hårdt pres på modstanderne fra Højvangskolen hele kampen igennem og vandt finalen 5-1. Foto: Jens Thaysen.
Pigekampen var den første af tirsdagens finaler. Foto: Jens Thaysen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce