Annonce
Aarhus

Skolefodbold: Ellevang-piger og Skødstrup-drenge er skolegårdens nye helte

Ellevangskolen tog titlen i pigernes turnering. Sidste år vandt Højvangskolen pigernes titel. Foto: Jens Thaysen.
To nye hold har taget trofæet fra skolefodboldturneringen efter tirsdagens finaler.
Annonce

AARHUS: De nye konger og dronninger af skolegården er fundet.

For 27. gang blev den århusianske skolefodboldturnering afholdt, og det blev til to afklapsninger af højeste karat.

I pige-finalen var Ellevangskolen fra Risskov flere niveauer over Rosenvangskolen fra Viby, og 6-0 var bestemt ikke uretfærdigt i et opgør, hvor bolden i 95 procent af tiden var på den vibygensiske banehalvdel.

Med til historien hører selvfølgelig også, at Ellevangskolen har de berømte ESAA-klasser, hvor talentfulde sportsudøvere kan få mulighed for at kombinere sport med folkeskolen.

Derfor var det også mildest talt en ulige kamp, men det afholdt ikke vinderholdets spillere fra at have problemerne med nerverne. For en del af skolen var taget med til IF Lysengs kunstgræsbane, hvor finalerne blev afholdt.

Pigerne var ikke vant til at spille for så mange mennesker og fortalte træner Jonathan Haaning Harel, at det var ”pinligt”.

- Vi har et hold af piger med stor selvtillid, og vi har glædet os til at kunne stå i en finale, men pigerne var også lidt nervøse over at skulle spille kampen. Hende, der scorede de to første mål var mest bange og skrev til mig i går, at hun var blevet skadet, men det var vist mest i hovedet, at hun følte sig ramt. Og det må du gerne citere mig for, siger træner Jonathan Haaning Harel, mens en klump fodboldpiger stimlede sammen og grinede af den sidste kommentar.

Hende, der scorede de to første mål var mest bange og skrev til mig i går, at hun var blevet skadet, men det var vist mest i hovedet, at hun følte sig ramt.

- Jonathan Haaning Harel, træner for pigerne på Ellevangskolen.

Annonce

Katastrofal halvleg for Højvangskolen

Hvor man i pigeturneringen kan deltage til 10. klasse, er det for drengene kun muligt at deltage til 9. klasse. Alligevel var fire forskellige årgange sat sammen på Skødstrup Skoles hold, der var stensikre vindere af finalen. Hele 5-1 blev det til over Højvangskolen fra Viby.

Også her var der stor forskel i niveau, men efter første halvleg var Skødstrup-drengene faktisk kun foran med 1-0. Det var efter et straffespark, hvor ingen af de 22 spillere på banen kunne se, hvorfor der skulle dømmes noget.

Højvang-drengene brugte derefter store dele af pausen på at modtage gloser om, at de lignede ”nogle, der var til begravelse”. Det ville det være synd at sige, at den peptalk fungerede.

For i løbet af de første ti minutter af anden halvleg gik resultatet fra tæt kamp til kollaps, og lynhurtigt stod der 4-0.

- Det har været en fed oplevelse hele vejen igennem. Drengene har simpelthen knoklet og arbejdet stenhårdt fra første dag. Det er godt, denne turnering er her, når Ekstra Bladets turnering er blevet opløst.

- Og så skal der naturligvis også lyde en kæmpestor ros til deres vanlige fodboldtrænere i Skødstrup, for de har trænet dem godt, siden de var få år gamle, siger Sidse Krabsen, der tog tjansen som træner for holdet, selvom hun tidligere har været ansvarlig for pigeholdet.

Pokalen og medaljerne blev efter kampen overrakt af Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby.

Skolefodboldturneringen 2019

  • Blev i år afholdt for 27. gang
  • Bliver arrangeret af Århus Fodbold Forum og Århus Stiftstidende
  • 32 hold var tilmeldt årets turnering - 20 drengehold og 12 pigehold
  • Højvangskolen vandt pigernes turnering i 2018, mens Elsted Skole vandt drengenes turnering
Skødstrup-drengene i blåt lagde hårdt pres på modstanderne fra Højvangskolen hele kampen igennem og vandt finalen 5-1. Foto: Jens Thaysen.
Pigekampen var den første af tirsdagens finaler. Foto: Jens Thaysen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Flaminco og fiskebanko under samme tag

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Annonce