Annonce
Aarhus

Skolefodbold: Langskud og lufttur ved finaler

<p>Drengene fra Tilst Skole kunne løfte trofæet i Stiftens skolefodboldturnering efter en velspillet finale. </p>

Efter to velspillede finaler blev årets vindere af Stiftens skolefodboldturnering tirsdag fundet. Hos pigerne var det Ellevangskolen, der gentog sidste års triumf, mens det var drengene fra Tilst skole, der kunne løfte trofæet.

Der var både flot spil, lækre detaljer og spektakulære mål, da finalerne ved Stiftens skolefodboldturnering tirsdag blev afviklet på kunstgræsbanen i Lyseng.
Skolefodboldturnering. Tilst Skole vinder
Hos pigerne var det sidste års vindere fra Ellevangskolen, der skulle forsvare deres titel mod Mårslet Skole.
Og det var sidstnævnte, der først gjorde væsen af dig, da de bragte sig foran 1-0.
Det ville Ellevangskolens Line Thorlund ikke stå tilbage for. Så da hun modtog en bold omkring midterlinjen, smækkede hun et drøn af et langskud afsted mod Mårslet-målet, der dalede ind i rusen og sikrede 1-1 udligningen.
Derfra sad Ellevang-pigerne på det meste, og specielt Mathilde Søjberg bød ind med flere spektakulære aktioner. Først leverede Søjberg assisten til 2-1 målet, hvorefter hun selv lukkede og slukkede ved at sende 3-1 målet ind.
Mårslet fik pyntet på resultatet med en 2-3 reducering, men det forhindrede ikke pigerne fra Ellevangskolen i, fuldt fortjent, at genvinde trofæet.
»Pigerne spillede rigtig godt, og selvom vi gik lidt ned til sidst, kæmpede vi videre. Vi fik set, at vi har mange dygtige teknikere, men jeg synes også, at kollektivet fightede med hele hjertet,« fortalte Ellevangskolens træner Martin Christensen efter sejren.
Annonce

Tilst triumferede

Selvom det ikke lykkedes pigerne at løfte pokalen, havde Mårslet Skole fortsat mulighed for at komme fra tirsdagens finaler med guld om halsen.
Skolens drenge skulle nemlig dyste mod Tilst skole, og det blev en særdeles intensiv og tempofyldt affære.
Dommerens ur havde knap nok rundet et minut, før Tilst bragte sig foran 1-0 på et velorkestreret angreb.
Og fodbolddrengene fra Tilst fortsatte stormløbet mod Mårslet-målet.
Lynhurtigt gjorde de det til 2-0, før Males Schino kort inden pausen leverede en af dagens flotteste detaljer. På et frispark sendte han et forsøg af sted, der ville have fået selv landsholdets Christian Eriksen til at klappe i hænderne, og det udplacerede en chanceløs Mårslet-keeper i målet.
Efter pausen blev det også 4-0 og 4-1, før Tilsts Frederik Jørgensen modtog en lang aflevering i feltet, headede bolden over målmanden og sikkert sparkede bolden over stregen til slutresultatet 5-1.
Annonce

Lufttur til træneren

Efterfølgende var Tilst-træner Jacob Sørensen klar med en knivskarp analyse af kampen, men inden han nåede længere end første sætning, blev træneren omringet af sine spillere og modtog en lufttur, der var en Superliga-triumf værdig.
Derfor skulle han også lige have pusten.
»Puha,« prustede en glad Jacob Sørensen.
»Vi har bare spillet bedre og bedre i løbet af turneringen, og det hele kulminerede så i finalen. Vi havde kampen fra start, selvom Mårslet må siges at være den stærkeste modstander, vi har mødt. Det hold drenge, vi har, må uden tvivl være det stærkeste, vi har set på skolen i mange år,« fortalte Tilst-træneren, der også nåede et bad i børnechampagne, før turen gik hjemad.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce