Annonce
Aarhus

Skoleindbrud og flugt fra politiet: To mænd og en hund anholdt i Hjortshøj

Virupskolen i Hjortshøj havde natten til torsdag ubudne gæster. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Torsdag nat blev to mænd - og en hund - anholdt efter et skoleindbrud i Hjortshøj. Politiet leder nu efter sidste gerningsmand, der kan være hundens ejer.

AARHUS: En opmærksom borger ledte natten mellem onsdag og torsdag politiet i retning af flere indbrudstyve.

Klokken 03:20 blev Østjyllands Politi kaldt til Virupskolen i Hjortshøj, hvor tre personer var ved at brække en container op. En patrulje kørte til stedet for at lede efter de tre personer, der havde en hund med sig.

Her fik man hurtigt fat i den ene, en 33-årig mand, som befandt sig nær skolen. Han blev anholdt og sigtet for indbrud.

Kort efter fik politiet øje på de to andre gerningsmænd. Den ene, en 42-årig mand, blev hurtigt tilbageholdt, og han blev sammen med den første anholdte låst fast til et hegn med håndjern, mens sidste mand og hunden blev jagtet.

Hunden blev herefter fanget ind og taget med tilbage til de to anholdte, men den 42-årige mand var i mellemtiden kommet fri fra hegnet og var stukket af. Men en politihund fik efter 15 minutters jagt atter fat på manden i Skæring, hvor han var blevet hentet af en ven i bil.

Østjyllands Politi er nu på jagt efter den sidste mand, som man ikke fik færden af i nat. Politiet har dog en god formodning om, hvem han er. Blandt andet fordi den medbragte hund havde et navneskilt om halsen, hvor ejerens navn stod anført - og det var altså ikke navnet på nogen af de to, som i forvejen var i politiets varetægt.

Den sidste mand kan også se frem til et sigtelse for indbruddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce