Annonce
Aarhus

Skoleindbrud og flugt fra politiet: To mænd og en hund anholdt i Hjortshøj

Virupskolen i Hjortshøj havde natten til torsdag ubudne gæster. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Torsdag nat blev to mænd - og en hund - anholdt efter et skoleindbrud i Hjortshøj. Politiet leder nu efter sidste gerningsmand, der kan være hundens ejer.

AARHUS: En opmærksom borger ledte natten mellem onsdag og torsdag politiet i retning af flere indbrudstyve.

Klokken 03:20 blev Østjyllands Politi kaldt til Virupskolen i Hjortshøj, hvor tre personer var ved at brække en container op. En patrulje kørte til stedet for at lede efter de tre personer, der havde en hund med sig.

Her fik man hurtigt fat i den ene, en 33-årig mand, som befandt sig nær skolen. Han blev anholdt og sigtet for indbrud.

Kort efter fik politiet øje på de to andre gerningsmænd. Den ene, en 42-årig mand, blev hurtigt tilbageholdt, og han blev sammen med den første anholdte låst fast til et hegn med håndjern, mens sidste mand og hunden blev jagtet.

Hunden blev herefter fanget ind og taget med tilbage til de to anholdte, men den 42-årige mand var i mellemtiden kommet fri fra hegnet og var stukket af. Men en politihund fik efter 15 minutters jagt atter fat på manden i Skæring, hvor han var blevet hentet af en ven i bil.

Østjyllands Politi er nu på jagt efter den sidste mand, som man ikke fik færden af i nat. Politiet har dog en god formodning om, hvem han er. Blandt andet fordi den medbragte hund havde et navneskilt om halsen, hvor ejerens navn stod anført - og det var altså ikke navnet på nogen af de to, som i forvejen var i politiets varetægt.

Den sidste mand kan også se frem til et sigtelse for indbruddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce