Annonce
Aarhus

Skoleindbrud og flugt fra politiet: To mænd og en hund anholdt i Hjortshøj

Virupskolen i Hjortshøj havde natten til torsdag ubudne gæster. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Torsdag nat blev to mænd - og en hund - anholdt efter et skoleindbrud i Hjortshøj. Politiet leder nu efter sidste gerningsmand, der kan være hundens ejer.

AARHUS: En opmærksom borger ledte natten mellem onsdag og torsdag politiet i retning af flere indbrudstyve.

Klokken 03:20 blev Østjyllands Politi kaldt til Virupskolen i Hjortshøj, hvor tre personer var ved at brække en container op. En patrulje kørte til stedet for at lede efter de tre personer, der havde en hund med sig.

Her fik man hurtigt fat i den ene, en 33-årig mand, som befandt sig nær skolen. Han blev anholdt og sigtet for indbrud.

Kort efter fik politiet øje på de to andre gerningsmænd. Den ene, en 42-årig mand, blev hurtigt tilbageholdt, og han blev sammen med den første anholdte låst fast til et hegn med håndjern, mens sidste mand og hunden blev jagtet.

Hunden blev herefter fanget ind og taget med tilbage til de to anholdte, men den 42-årige mand var i mellemtiden kommet fri fra hegnet og var stukket af. Men en politihund fik efter 15 minutters jagt atter fat på manden i Skæring, hvor han var blevet hentet af en ven i bil.

Østjyllands Politi er nu på jagt efter den sidste mand, som man ikke fik færden af i nat. Politiet har dog en god formodning om, hvem han er. Blandt andet fordi den medbragte hund havde et navneskilt om halsen, hvor ejerens navn stod anført - og det var altså ikke navnet på nogen af de to, som i forvejen var i politiets varetægt.

Den sidste mand kan også se frem til et sigtelse for indbruddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce