Annonce
Østjylland

Skoleklasse fra Ryomgård tager til Kenya: Skal lære unge kenyanere at samle skrald

Nogle af eleverne fra 10. klasse på Ryomgård Realskole, som allerede nu er begyndt at sætte sig ind i emner, der har med Kenya at gøre. Privatfoto

10. klasse fra Ryomgård Realskole rejser i april til Kenya for at hjælpe til i et miljøprojekt, som dyreparken Ree Park driver. De får dog også lejlighed til komme på safari.

Ryomgård: Til foråret rejser elever og lærere fra 10. klasse på Ryomgård Realskole til Kenya. Her skal de deltage i et projekt sammen med Ree Park med fokus på miljø og bæredygtighed.

De ni elever skal deltage i et stort bevarings- og beskyttelsesprojekt i Maasai Mara i Kenya sammen med Ree Park. Ifølge direktør Jesper Stagegaard, direktør for Ree Park, handler det om at skabe indsigt hos de lokale masaier om, at forurening og bæredygtighed også er deres ansvar.

Og her kommer Ryomgård Realskole i spil som rollemodeller og inspiratorer. De kan være med til at lære masai-børnene, hvordan forurening og bæredygtighed er altafgørende for fremtiden i Maasai Mara, siger Jens Steenberg, projektleder for samarbejdet mellem skolen og Ree Park.

Direktør for Ree Park, Jesper Stagegaard, og skoleleder Janus Laier glæder sig begge over samarbejdet omkring miljø i Kenya og 10. klasse. Privatfoto
Annonce

Sådan samler vi skrald

- Helt konkret skal eleverne lære de kenyanske børn at samle skrald ind. For hvert kilo skrald de samler, får børnene et træ, som de skal plante på skolen. Det har stor betydning for miljøet - og så giver de god skygge, når solen brænder nådesløst flere timer om dagen, forklarer Jens Steenberg i en pressemeddelelse.

Ud over det fælles arbejde med miljø, skal eleverne også på safaritur.

- Og det skal eleverne selvfølgelig opleve. De skal både se giraffer, elefanter og løver. Det er jo indbegrebet af Afrika. Så både samarbejdet med de lokale børn og safarituren er en del af deres tur til Kenya, siger Jesper Stagegaard.

Annonce

Det kan styrke de unge

For Stine Lauth, lærer i 10. klasse, betyder det meget at rejse med eleverne til en del af verden, hvor tingene ikke bare sker af sig selv. Hvor maden ikke bare står på bordet, skolegang ikke er obligatorisk, og hvor demokrati er noget, man gør sig fortjent til.

- Jeg synes, det er så vigtigt, at eleverne kommer ud af deres normale hverdag. Kommer ud, hvor de ikke nødvendigvis kan bunde, men skal gøre sig anstrengelser. Jeg mener ikke, at det skal være farligt, men det må godt rokke lidt ved deres almindelige verdensforståelse. For det er sådan, vi skaber stærke unge, der tør forandre og udvikle verden, siger Stine Lauth.

/exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce