Annonce
Kultur

Skolelærer har skabt film om røver på flugt

Jesper Isaksen. Foto: Wilfred Gachau
Jesper Isaksen er en blandt tre danskere, der er med i ny omfattende filmfestival i Aarhus.

AARHUS: Når Aarhus torsdag 3. oktober holder Aarhus Annual Film Festival i biografen Øst for Paradis, er det første gang. Festivalen er en udløber af Annual Copenhagen Film Festival for uafhængige filmskabere. Den har eksisteret tre år i København.

Der bliver vist en stribe film, og Jesper Isaksen er en af de danske instruktører, der er med. Han står bag filmen "The Visitor". Den deltager i kategorien "Best Comedy". I filmen er en røver på flugt. Han gemmer sig i den vilde natur, da han opdager et ensomt hus med en kvinde. Hun inviterer ham til kaffe, og mod alle odds skaber de en uforlignelig alliance.

44-årige Jesper Isaksen boede sine første år i Aarhus, inden han flyttede til Bryrup og Ølgod og siden København, hvor han har boet de seneste 22 år.

Han er en kreativ mand, skolelærer, men med evner til både at spille trommer og lave film.

- De fleste instruktører er uddannet fra Filmskolen eller Super 16, så det er svært at komme frem som autodidakt. Man skal hele tiden bevise sit værd, og det er jeg i gang med nu, siger han.

Deltagerne kommer fra hele verden, og der bliver uddelt en del priser. Annual Aarhus Film Festival arrangeres af HF Productions, et internationalt produktionsfirma, der driver flere filmfestivaler i verden. I alt tre danske film er med.
Annonce

Filmfestivalen

  • Aarhus Annual Film Festival.
  • Torsdag 3. oktober kl. 18-22 i biografen Øst for Paradis.
  • Gratis adgang.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce