Annonce
Aarhus

Skoleleder på plads til fusionskole

Helle Mønster bliver til skoleåret 2020/21 leder af den nye sammenlagte skole Tovshøj- og Ellekærskolen. Privatfoto

AARHUS: Det bliver den nuværende leder af Tovshøjskolen, Helle Mønster, som fra næste skoleår 2020/21 skal stå i spidsen for den sammenlagte skole Tovshøj-Ellekærskolen.

Aarhus Byråds har besluttet at sammenlægge Tovshøjskolen og Ellekærskolen til en ny, fælles skole med matrikel hos nuværende Ellekærskolen, indtil den i 2025 kan flytte ind i nybyggede lokaler i Gellerup. I stedet skal Tovshøjskolen anvendes til specialskolen Stensagerskolen.

- På den ene side er der stærk energi i at skulle bygge en ny skole og et nyt fællesskab op fra bunden. På den anden side er der en vis vemod i at skulle bryde det eksisterende op. Det skal vi balancere, så vi får sat alle gode kræfter i spil. Det glæder jeg mig meget til at være en del af, siger skoleleder Helle Mønster, der i øvrigt også er formand for Århus Skolelederforening.

Annonce

Intet navn endnu

Den nye skole har endnu ikke noget navn, men det er en af de ting, der skal besluttes senere.

Ved siden af de to eksisterende skoler vil der i den kommende tid blive oprettet en ny, fælles skolebestyrelse, ligesom der også vil være fælles medarbejderrepræsentation for de to medarbejdergrupper på skolerne.

Den nye skole får SFO, ligesom den tilføres penge til at undervise efter principper i det såkaldte Nest-program, hvor der blandt arbejdes med mindre klassestørrelser, meget klar struktur på undervisningen og to-voksentimer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce