Annonce
Debat

Skolelukning i Skanderborg: Hvem har fået kolde fødder?

DEBAT: Er man bange for, at taburetten vakler? Et meget klogt spørgsmål stillet af den konservative formand i Skanderborg, Birgitte Majgaard, men spørgsmålet er bare, hvis taburet er det, der vakler? For hendes angreb på SF, Ø, Venstre og især Dansk Folkeparti er skudt helt forkert.

Hun glemmer alt om, at det konservative medlem af byrådet hele vejen igennem forløbet har argumenteret for, at de to skoler i Hylke og Bjedstrup skulle lukkes, fordi elevgrundlaget var for lille, og der var en dårlig økonomi i at drive de to skoler. Hun glemmer også, at alle de byrådsmedlemmer, der havde været med til at lave et forslag til undervisnings- og børneudvalget, var stillet frit efter, at arbejdet var afsluttet og kunne sige og mene, hvad man ville.

Hvis Birgitte Majgaard ikke er klar over disse ting, så er der nogen, der ikke har informeret hende ordentligt. Og så burde Birgitte Maigaard kikke lidt indad, for det var hende, der på vegne af de konservative nikkede ja til sidste års budget på trods af, at hun i byrådssalen havde været imod flytningen af Columbusskolen.

Annonce


Der skal nok komme gode forslag fra borgerne, hvorfor man ikke skal lukke skolerne, gode forslag, som de konservative så kan dække sig ind under, når det nok ender med, at de heller ikke vil være med til at lukke nogen af de to skoler.


I lang tid har Thomas Cordtz talt med store bogstaver om, hvad Dansk Folkeparti mener i denne sag og om, at vi er løbet fra en aftale. Det har vi ikke gjort, tværtimod har vi holdt fast i vore meninger og holdninger, så der er ikke tale om, at vi har fået kolde fødder og er bange for vores pladser i byrådet. Vi siger, hvad vi mener og holder fast i dette. Ingen kan på noget tidspunkt have været i tvivl om, at vi ikke ville lukke skoler eller fjerne udskolingerne i Herskind og Stjær.

Man kunne jo også vende det hele på hovedet og spørge, om det er de konservative, der er blevet bange for at miste deres taburet i byrådet, fordi man pludselig står udenfor de blå partier, og det er gået op for dem, at de har valgt at spille på den forkerte hest.

Åbenbart har man i den konservative lejr fået kolde fødder, for Birgitte Majgaard skriver i sit læserbrev, at ingen har lyst til at lukke skoler, og Thomas Cordtz kommer også ind på dette i et andet læserbrev, hvor han skriver, at han heller ikke ønsker at lukke skoler, og han afventer, om der kommer gode løsninger i høringsfasen.

Der skal nok komme gode forslag fra borgerne, hvorfor man ikke skal lukke skolerne, gode forslag, som de konservative så kan dække sig ind under, når det nok ender med, at de heller ikke vil være med til at lukke nogen af de to skoler.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pernilles livsdrøm forsvandt: Nu har hun fundet melodien i det skønneste, lille byhus i Ebeltoft

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Sport

Deja-vu for Skanderborg Aarhus: Fem mål til forskel i Silkeborg

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Debat

Stiften mener: Bliv ved med at drømme om forandring og fornyelse i Aarhus

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se dig godt for: Elbilsejere risikerer p-bøde, når de vil parkere gratis i Aarhus

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

AGF

Stortalent sikrede point for AGF's U19-drenge: Lynede i debut

Annonce