Annonce
Østjylland

Skolelukninger forlænges: Børn står for over en tredjedel af den seneste uges smittetilfælde

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefalede i sidste uge, at Øster Snede Skole skulle lukke midlertidigt på grund af flere smittetilfælde på den lille skole. I weekenden er yderligere fire elever fra skolen testet positive, og lukningen er forlænget til foreløbigt torsdag. Arkivfoto: Mads Dalegaard
33 børn i alderen 10 til 19 år er den seneste uge blevet testet positive med corona i Hedensted Kommune. De positive test kommer i kølvandet på en midlertidig lukning af to skoler i Hedensted-området.

Hedensted: To lokale skoler måtte i sidste uge lukke, fordi der var flere elever og lærere, der var testet positive med corona.

I alt 700 elever fra Øster Snede Skole og Stjernevejskolen blev sendt hjem til screening eller test, og det er da også den aldersgruppe, der nu bon'er ud på listen over nye smittede i Hedensted Kommune.

I den seneste uge er i alt 33 børn i alderen 10 til 19 år blevet testet positive, og det svarer til 39 procent, altså pænt over en tredjedel, af de 85 smittede i kommunen. I hele perioden, siden marts, står de unge ellers kun for 17 procent.

Annonce

Mange er blevet testet

Den nye stigning kommer ikke som nogen overraskelse for læringschef i Hedensted Kommune, Marianne Berthelsen.

- En helt masse børn er blevet sendt hjem for at få taget testen, også selvom de er symptomfri, og så er det naturligt, at tallet siger. Hen over weekenden ved jeg, at der fx er kommet fire nye tilfælde på Øster Snede Skole, siger Marianne Berthelsen.

Øster Snede Skole holder derfor indtil videre lukket indtil på torsdag, og det samme gør 7.-9. klasse på Stjernevejskolen, mens 0.-6.-klasserne på Stjernevejskolen kan møde op igen tirsdag. Desuden har Lindved Skole måttet sende klasser hjem på de to ældste årgange.

Annonce

Smittetal runder 500

Selvom de unge altså lige nu fylder mest i statistikken i Hedensted Kommune, så er det generelt blandt de midaldrende, der er flest, der har været ramt.

Siden epidemien kom til Danmark i marts er der i alt 500 borgere i Hedensted Kommune, der er testet positive, og 98 af dem skal findes i aldersgruppen 50-59 år.

87 er i alderen 40-49 år, mens børnene i aldersgruppen 10-19 år kommer ind på tredjepladsen  med 85 positive test i alt.

Positive test den seneste uge og i alt

0-9 år: 4 - 19

10-19 år: 33 - 85

20-29 år: 9 - 70

30-39 år: 7 - 55

40-49 år: 7 - 87

50-59 år: 13 - 98

60-69 år: 4 - 44

70-79 år: 4 - 24

80-89 år: 4 - 14

90+ år: 0 - 4

I den lave ende finder man børn i alderen 0-9 år med i alt 19 positive test og borgere over 80 år med samlet set 18 positive test.

Hedensted Kommunes incidenstal ligger mandag på 182,1.

22 kommuner har højere incedenstal, men det er primært kommunerne i og omkring Storkøbenhavn. Af jyske og fynske kommuner har kun Holstebro, Samsø og Odense et højere incidenstal lige nu.


Alle børn på to skoler har været hjemme og blive testet, og så vi vil opdage nogen, som måske er symptomfri.

Marianne Berthelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce