Annonce
Aarhus

Skoler får mere overvågning

Regningen lød på op mod 17 millioner kroner, da der i 2011 blev sat ild på SFO'en ved Gammelgaardsskolen. Fremover skal mere video og alarmanlæg hjælpe med til at standse brande tidligere og dermed begrænse kommunens udgifter. Foto: Søren Willumsen

Folkeskolerne i Aarhus Kommune skal have intelligent videoovervågning og nye brandalarm-anlæg for at undgå skolebrande.

Annonce

AARHUS: Folkeskolerne i Aarhus Kommune får over de næste tre år installeret såkaldt intelligent videoovervågning og nyt alarmanlæg, der skal nedbringe risikoen for skolebrande og omfattende hærværk.

Det vedtog et enigt Aarhus Byråd onsdag aften uden nærmere debat.

Dermed sagde politikerne ja til en samlet investering på 28 millioner kroner, der skal finansieres gennem besparelser i form af færre skader på skolernes skadeskonti.

Den intelligente videoovervågning med bevægelsessensorer for tre mio. kr. skal opsættes på de 27 skoler i Aarhus, der er mest udsat for brande og hærværk.

Samtidig vil byrådet etablere ABA-anlæg på alle 47 skoler i kommunen for 25 mio. kr. ABA står for automatisk brandalarm-anlæg, og er en avanceret brandmelder, der både kan måle varme og røg og som automatisk sender alarmen direkte til brandvæsnet, der rykker ud på alarmen.

Formålet er reducere antallet af brande og hærværk, fordi kommunen er selvforsikret for skader op til 25 mio. kr. Kommunen har i en årrække haft gennemsnitlige udgifter til brande og hærværk 10 mio. kr. om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Tre ud af fire nye coronasmittede i Aarhus sidste uge har somalisk baggrund

Udland

Få overblikket: Mindst 100 mennesker har mistet livet ved voldsom eksplosion i Beirut

Aarhus

Stigning i smittede: Somalisk forening i chok over corona-tal

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Fuldt hus i de hvide test-telte: Ingen ledige tider før weekenden

Annonce