Annonce
Østjylland

Skoler og børnehaver skal aflevere millioner tilbage: Partier kæmper imod

Udvalget for læring vil blandt andet bruge pengene til forbedringen af kommunens legepladser. Arkivfoto: Michael Svenningsen
En strid om ord kan få betydning for fordelingen af 5,9 mio. kr., som læringsudvalget i Hedensted Kommune ønsker at bruge på blandt andet de forfaldne, kommunale legepladser.

Hedensted: Er det rimeligt, at skoler og daginstitutioner skal aflevere 5,9 mio. kr. fra uforbrugte midler til den fælles kommunale kasse?

Det diskussion skal nu vendes i byrådet, efter Venstre og Liberal Alliance forleden i udvalget for politisk koordination og økonomi tog forbehold for godkendelsen af årsregnskabet.

Baggrunden skal findes i en strid om, hvorvidt beløbet oprindeligt kommer fra en central demografipulje, eller om der er tale om et opsparet overskud.

Annonce

Er det førstnævnte - som et snævert flertal i udvalget for politisk koordination og økonomi mente på sit seneste møde - tilfalder beløbet nemlig pr. automatik fælleskassen. I modsat fald kan området beholde pengene.

Borgmester Kasper Glyngø (S) er af den overbevisning, at beløbet er sat af fra centrale puljer for at følge en forventet børneudvikling, der er udeblevet.

Men den køber Ole Vind (V), der - udover at være gruppeformand og borgmesterkandidat for Venstre - er formand for læringsudvalget, ikke.

- Der er tale om rene opsparingspenge fra blandt andet stillinger, der ikke er genbesat. Samtidig er det penge fra en ny skolepolitik, som vi ikke har kunne sætte i gang under corona, men som skal gennemføres senere - og det er nu penge, man alligevel vælger at tage fra os, siger Ole Vind.

Han uddyber, at der senest var enighed blandt politikerne i udvalget for læring om at bruge en del af beløbet som en ekstra bevilling til at bringe de kommunale legepladser op til standard.

- Og så er jeg da spændt på at se, om de, der tidligere har givet deres holdning til kende i læringsudvalget, nu også vil stå ved den i byrådet, siger han.

Bagdør til skolelukninger?

Holdningen deles af Lars Bro (LA). Fjerner man den gulerod, de enkelte områder har til at spare op til fremtidige ønsker, kan han se et mindre økonomisk ragnarok for sig, hvor man for alt i verden forsøger at tømme sin egen kasse hvert år.

Og selvom flertalsgruppen gentagne gange har understreget, at skolelukninger ikke kan komme på tale, frygter han, at den forsøger at åbne en bagdør til netop det.

- Man kan sige, at det er en meget teknisk strid om ord, men selvom jeg ikke har noget konkret at hænge min hat på, er det er mit klare indtryk, at flertalsgruppen har et horn i siden på læring. Og min fornemmelse siger mig, at det er en omvej, der på sigt skal retfærdiggøre en skolelukning, siger Lars Bro.

I byrådet er Venstre og Liberal Alliance en mand i undertal, hvorfor der blot er behov for, at enten Hanne Grangaard (S) eller Torsten Sonne Petersen (SF) holder fast i sin oprindelige beslutning fra læringsudvalget 12. april, for at området kan beholde pengene.

Under alle omstændigheder er der enighed om, at et beløb på 10,9 mio. kr. er omfattet af demografipuljen og således skal afleveres tilbage.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Politiet opfordrer nu borgere til at passe på giftig røg fra storbrand i spånpladefabrik: Kommer til at brænde i flere dage

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Østjylland

Slut med test uden tid i Odder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Østjylland

DN holdt valgmøde og afslørede resultatet af en rundspørge: Det mener flertallet af kandidaterne om Kattegatforbindelsen

Annonce