Annonce
Aarhus

Skoler og idrætsfaciliteter skal i højere grad tænkes sammen

Første spadestik til bydelen Nye blev taget i midten af august. Når området skal have en skole, vil forligspartierne bag budgetforliget have, at der indgår en vurdering af, om skolens fritids- og idrætsfaciliteter bliver fuldt udbyggede med hal og boldbaner, så det kan dække områdets behov for foreningsliv. Arkivfoto: Jens Thaysen

Idrætsfaciliteter skal passe ind i fremtidens skolebyggerier og byudvikling. Foreningsliv og skoler skal i højere grad tænkes sammen. Sådan lyder det i budgetforliget, der blev indgået fredag.

AARHUS: Nye boligområder kalder på skoler og idrætsfaciliter, og det skal i højere grad tænkes sammen. I stedet for at bygge mindre gymnastiksale eller boldbaner til skolerne, skal der tænkes på hele det lokale idrætssamfund, når skoler skal bygges eller udbygges.

Det står klart med budgetforliget, der blev indgået fredag.

- Presset på idrætsfaciliteterne i Aarhus er enormt. Byen vokser så hurtigt, at vores faciliteter ikke kan følge med. Med de nye penge er vi i stand til at sikre, at endnu flere kan få en sund og aktiv fritid i Aarhus, siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.

Et område, som partierne blandt andet havde fokus på, var de nye boligområder i Nye og Lisbjerg. Når der skal bygges en skole i området, skal der indgå en vurdering af, om skolens fritids- og idrætsfaciliteter kan udbygges fuldt ud, så der kommer haller og boldbaner, der også kan dække det lokale foreningslivs behov for idrætsfaciliteter. Sådan lyder aftalen i budgetforliget.

- Skolerne er naturlige samlingspunkter. Derfor giver det god mening, at vi fra starten overvejer, hvordan skoler og forenings- og fritidsliv kan tænkes tæt sammen, siger Rabih Azad-Ahmad.

Skolen skal finansieres dels af Skoleudbygningsprogrammet, dels af den samlede byudviklingsøkonomi for området, og heraf bevilges finansering til at igansætte arbejdet med idrætsfaciliteterne.

Annonce

Generelt løft til idrætten

Idrætsområdet kan generelt glæde sig over 9,3 millioner kroner til tre nye kunstgræsbaner. Forligspartierne har desuden afsat to millioner kroner i 2020 og tre millioner kroner årligt herefter til genopretning og vedligehold af udendørs idrætsanlæg.

Tilskuddet til Flying Superkids bliver permanent, så de fra 2018 får 250.000 kroner hvert år. Desuden bidrages til finansiering af et Verdensbad og bevægelseshuset Cirk(h)uset, der efter planen skal være en del af et kommende Sports- og Kulturcampus.

Finansieringen af idrætsfaciliteter skal blandt andet ske via byudviklingsøkonomien, men der afsættes allerede nu tre millioner kroner årligt fra 2020 til udbygning af skolehaller og idrætsfaciliteter.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce