Annonce
Danmark

Skolerne skal give elever forskudte pauser og mødetider

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Det vil ikke på alle skoler være muligt at leve op til almindelige standarder for undervisning fra på mandag.
Annonce

Børne- og Undervisningsministeriet er klar med nye retningslinjer for, hvordan skoler og institutioner skal håndtere hverdagen, når flere børn og elever vender tilbage til hverdagen på mandag.

Både institutioner, skoler og efterskoler bliver opfordret til, at børn og elever ikke samles i for store grupper. Derudover lyder retningslinjerne, at der skal gøres brug af forskudte mødetider og pauser.

Det fremgår af retningslinjerne, som er blevet offentliggjort af Børne- og Undervisningsministeriet.

- For nogle vil der stadig være langt til den hverdag, de kender, men det er et skridt i den rigtige retning, udtaler børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i en pressemeddelelse.

I retningslinjerne pointeres det, at undervisningen på skoler og efterskoler fortsat vil være nødundervisning, og at det ikke alle steder vil være muligt at leve op til almindelige standarder for undervisning.

Det gælder blandt andet timetallet.

- Jeg ved godt, at retningslinjerne ikke svarer på alle spørgsmål, der er derude. Men vi er i løbende dialog med alle fra lærere og pædagoger til institutioner og kommuner, og vi lytter til de udfordringer, som de oplever, udtaler børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i en pressemeddelelse.

For institutionerne gælder det, at afstandskravet på én meter er blevet fjernet.

Dog skal afstanden på én meter så vidt muligt overholdes, når børnene eksempelvis spiser frokost, eller når de bliver hentet og afleveret af forældre.

Det vil fortsat bero på en lokal beslutning, hvornår og hvordan skoler og uddannelser kan åbne for de elever, der er en del af genåbningens anden fase.

Derfor forventes alle ikke at være klar til at åbne på samme tid og i samme form, men åbningen vil ske løbende fra mandag 18. maj.

/ritzau/

Link til de nye retningslinjer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce