Annonce
Læserbrev

Skolers økonomi: Har BUK-formanden sovet i timen?

Desværre er det ikke kun på BUK-området, hvor formanden har vist manglende økonomisk styring. Det gælder også i hendes virke som formand i VitaPark, hvor der er brugt mange penge på rumrejse og sæbekasseløb.
Annonce

Læserbrev: I forbindelse med vedtagelsen af Odder Kommunes budget 2020 var vi vidne til et skuespil fra Socialdemokratiets side.

Man talte for at vise tillid til professionerne i skole- og dagtilbud samt prioritere indenfor velfærdsområderne. Det klinger for mig hult - ikke mindst fordi partiet sidste år gav afslag på en ansøgning fra Vestskolen, som byggede på fagprofessionelles ønske om at konvertere understøttende undervisning til tolærerordning, holddeling m.v.

Da var S ikke lydhør, men gav i stedet beslutningskompetencen i lignende ansøgninger til skole- og kulturdirektøren.

Dernæst kritiserede S partierne bag budgetaftalen for ikke at ville prioritere mellem velfærdsområderne. Men skal man kunne prioritere, skal man vide, hvad man kan prioritere imellem.

Det er nemlig bevist før, at man kan få styr på et områdes økonomi uden, at der behøves tilføres flere resurser, og uden det behøver medføre en svækkelse af serviceniveauet.

Det beviste Niels Rosenberg (K, red.), da han overtog formandsposten i social- og sundhedsudvalget efter den tidligere SF-formand, som efterlod et underskud på ca. 9,2 mio. kr.

Sammen med udvalget og direktøren gik han i dybden med institutionernes budgetter enkeltvis og fik dem justeret og tilpasset, så de til sidst fik vendt underskuddet til at gå i balance. Alt sammen en væsentlig årsag til, at ældreområdet i dag er et af de områder i Odder Kommune, som fungerer bedst.

Man kunne ønske, at BUK-formanden (børne-, uddannelses- og kulturudvalgsformand Lone Jakobi (S), red.) vil gøre det samme.

Efter skolernes gæld kom frem tidligt på foråret, har jeg flere gange i byrådet, til udvalgsmøder og pr. mail bedt formanden om, at vi fik mere økonomi på dagsordenen.

Man kunne f.eks. dykke ned i en enkelt skoles budget eller holde en temadag med fokus på skolernes økonomi.

Samtidig kunne man se på effekterne af skolestrukturen, som nu er over et år, og som bl.a. var baggrunden for, at K ønskede at eftergive skolernes gæld i forbindelse med budgettet.

Desværre var der ikke den store lydhørhed fra formandens side.

Først i september blev vi orienteret fra forvaltningen om, at man vil lave en analyse, som skal belyse baggrunden for, hvorfor skolerne overskrider deres budgetter. En analyse, som først bliver fremlagt for udvalget i denne måned - altså efter budgetforhandlingerne.

Det kan undre, at man ikke har haft noget materiale klar inden budgetlægningen. Hvorfor har BUK-formanden ikke sørget for det, når hun har vidst, at hun ville sætte alt ind på at fjerne hverdagseffektiviseringerne på børne- og ungeområdet?

Desværre er det ikke kun på BUK-området, hvor formanden har vist manglende økonomisk styring. Det gælder også i hendes virke som formand i VitaPark, hvor der er brugt mange penge på rumrejse og sæbekasseløb.

Martin Mikkelsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce