Annonce
Debat

Favrskov: Kan det passe, at noget så elementært som rengøring af skoletoiletter er så nedprioriteret?

"Men kan det passe, at noget så elementært som rengøring af toiletter på vores børn og unges skoler er så nedprioriteret, at vi i stedet må bede dem holde sig halve eller hele dage for at komme på toilettet i hjemmet i stedet?" spørger Simon Olsen, kandidat for Venstre til kommunalvalget i Favrskov Kommune. PR-foto

DEBAT: Forvaltningens budgetforslag i Favrskov er lagt frem sammen med alle indkomne forslag og ønsker fra foreninger, skoler, institutioner og lignende. Bemærkelsesværdigt er det, at fem ud af 18 forslag til børn og skole, omhandler flere driftsmidler til mere rengøring på skoler og i dagsinstitutioner. Herudover et anlægsønske omhandlende flere toiletter på Hadsten Skole.

For mange år siden gik jeg på Hadbjerg Skole og kan huske, det ikke var videre indbydende at skulle på toilet i skoletiden. Og her gik jeg så og troede, at vi i 2021 var i en anden tid, hvor det naturligvis var på plads. Men faktisk har jeg vidst i nogle år nu, at sådan forholder det sig ikke.

Igennem tre år som ansat i idrætscentret lige op til Hadsten Skole har vi dagligt oplevet elever, der benytter vores toiletfaciliteter, selvom de godt ved, de skal benytte deres egne.

Annonce

Så sent som i går kom to unge piger og spurgte, om de ikke nok måtte låne vores toiletter, for deres egne på skolen var simpelthen så ulækre.


Det er næppe super 'sexet' at argumentere for mere rengøring af toiletter på folkeskolerne op til et kommunalvalg fremfor nye idrætsfaciliteter, turbo på ungdomshus eller andre ting, men jeg håber nu alligevel, vores nuværende byrådspolitikere vil lytte til skolerne, skolebestyrelserne, Favrskov Lærerforening med flere.


Fra flere, der arbejder i rengøringsbranchen, har jeg hørt, at det ikke er nogle udbud, de ønsker at give tilbud på, når det omhandler rengøring på folkeskoler. Simpelthen fordi man har skåret rammen helt til bristepunktet, for om man kan lave en forretning herpå, over det seneste årti i Favrskov Kommune. De vil simpelthen ikke give et tilbud, fordi de ikke vil stå inde for den kvalitet, de kan levere for den lave ramme, der tilbydes.

Men kan det passe, at noget så elementært som rengøring af toiletter på vores børn og unges skoler er så nedprioriteret, at vi i stedet må bede dem holde sig halve eller hele dage for at komme på toilettet i hjemmet i stedet? For det gør de i stor stil. Det er faktisk ikke sundt at gå og holde sig, hvis bare man skal holde sig 'let' i to timer kan det give følgevirkninger langt ud i fremtiden for den enkelte.

Det er næppe super 'sexet' at argumentere for mere rengøring af toiletter på folkeskolerne op til et kommunalvalg fremfor nye idrætsfaciliteter, turbo på ungdomshus eller andre ting, men jeg håber nu alligevel, vores nuværende byrådspolitikere vil lytte til skolerne, skolebestyrelserne, Favrskov Lærerforening med flere, der har brugt tid på at gøre opmærksom på det via forslag til budget 2022-2025.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pernilles livsdrøm forsvandt: Nu har hun fundet melodien i det skønneste, lille byhus i Ebeltoft

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Aarhus

Ville være endt som asfalt: Stine laver møbler af overskudsmarmor fra stenproduktionen

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Debat

Stiften mener: Bliv ved med at drømme om forandring og fornyelse i Aarhus

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se dig godt for: Elbilsejere risikerer p-bøde, når de vil parkere gratis i Aarhus

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Sport

Deja-vu for Skanderborg Aarhus: Fem mål til forskel i Silkeborg

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Annonce