Annonce
Erhverv

Skobutik er genåbnet efter ejerskifte: - Vi har haft travlt

Butikschef Lone Hviid er glad for den nye Skoringen-butik, der genåbnede onsdag. Hun og resten af personalet er fulgt med fra den tidligere ejer, til den nye. Foto: Lone Bering
Butikschef Lone Hviid er glad for den nye butik, der er genåbnet efter ejerskifte, langvarigt udsalg og en lukkedag.

Horsens: I går onsdag genåbnede Skoringen i Bytorv Horsens.

På grund af ejerskifte i butikken er der den senere tid blevet holdt udsalg - alt skulle ud - og tirsdag var der lukkedag, hvor den nye butik blev bygget op.

- Vi har haft travlt med at bygge den nye butik op med ny indretning og masser af nye varer, forklarer butikschef Lone Hviid.

Hun og resten af personalet er fulgt med fra den tidligere ejer, Sander Sko, til den nye ejer, Gitte og Henrik Oppermann.

Annonce
Personalet er stolte over den nye snickers-væg, som kan opleves ved indgangen mod Søndergade. Foto: Lone Bering

Glad for den nye butik

- Vi er rigtig glade for den nye butik. Der er sket nogle ændringer; inden for nogle mærker har vi fået mere, af andre mindre. Men generelt et større udvalg. Men i det store hele tror jeg ikke, at kunderne kan mærke den store forskel. Vi har fået en snickers-væg med masser af gode mærker. Den er vi stolte over, siger butikschef Lone Hviid og hentyder til væggen inden for indgangsdøren mod Søndergade, hvor alle sportsskoene - bl.a. puma, adidas og sketcher - er blevet placeret.

Sælger 10 forretninger

Sander Sko har siden 1975 haft butik i Horsens, siden 2001 har navnet på butikken været Skoringen. Ejerne, Helle og Jørn Andersen, har imidlertid valgt at gå på pension og har derfor solgt 10 af deres 14 butikker. Det gælder bl.a. Horsens-butikken.

De nye ejere, Gitte og Henrik Oppermann, har også overtaget to butikker i Vejle og to i Kolding fra Sander Sko. I forvejen driver parret ni skobutikker på Fyn og Sjælland.

Navnet på Søndergade-butikken er stadig Skoringen.

Kunderne kommer ikke til at mærke den store forskel efter ejerskiftet i Skoringen på Søndergade. Der er eksempelvis stadig børneafdeling bagest i butikken, som Tea Orlowitz sædvanligvis tager sig af. Foto: Lone Bering
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce