Annonce
Sport

Skovbakken-anfører er udtaget til EM

Stine Ballisager i en af forårets kampe mod KoldingQ, som også er repræsenteret i EM-truppen med én spiller. Arkivfoto: Ole Nielsen

Lørdag vandt Skovbakken bronze i den bedste, danske kvinderække, og nu er det blevet offentliggjort, at de sender deres anfører Stine Ballisager til EM i Holland.

Fodbold: Landstræner Nils Nielsen offentliggjorde mandag aften truppen, der skal til EM i kvindefodbold til juli, og deriblandt finder man århusianske Stine Ballisager, der til dagligt er anfører i Skovbakken IF.

EM-truppen er, udover spillere fra udenlandske klubber, meget domineret af de to danske topklupper Brøndby IF og Fortuna Hjørring, og derfor var det en beæret Stine Ballisager, der udtalte sig efter offentliggørelsen.

- Jeg er mega glad for det og stolt over at været kommet med. Det bliver kæmpestort, og jeg glæder mig helt vildt, siger hun.

Og selvom hun havde sine anelser om, at hun kunne være i kikkerten til udtagelse, så var det først efter den endelige offentliggørelse, at det gik op for Stine Ballisager, at hun skulle med til Holland.

- Det var ikke noget, jeg havde forventet overhovedet, det var noget, jeg havde håbet og troet på, men det var først i går, at det var endeligt, og indtil da har jeg ikke helt turdet tro på det, siger hun.

Annonce

EM-truppen 2017

Line Geltzer Johansen (Vejle BK)
Maria Lindblad Christensen (Fortuna Hjørring)
Stina Lykke Petersen (KoldingQ)
Cecilie Sandvej (SC Sand)
Janni Arnth Jensen (Linköpings FC)
Line Røddik Hansen (FC Barcelona)
Luna Gevitz (Fortuna Hjørring)
Mie Leth Jans (Brøndby IF)
Simone Boye Sørensen (Brøndby IF)
Stine Ballisager Pedersen (IK Skovbakken)
Theresa Nielsen (Vålerenga IF)
Katrine Veje (Brøndby IF)
Line Sigvardsen Jensen (Washington Spirit)
Maja Kildemoes (Linköpings FC)
Nanna Christiansen (Brøndby IF)
Nicoline Sørensen (Brøndby IF)
Sanne Troelsgaard (FC Rosengård)
Sarah Dyrehauge Hansen (Fortuna Hjørring)
Sofie Junge Pedersen (FC Rosengård)
Frederikke Skjødt Thøgersen (Fortuna Hjørring)
Nadia Nadim (Portland Thorns)
Pernille Harder (VfL Wolfsburg)
Stine Larsen (Brøndby IF)

Fire års pause

Den 23-årige Skovbakken-anfører har spillet 2 kampe for A-landsholdet, senest i 2013, hvor hun også vandt prisen som DBU's pris som Årets Kvindelige Talent, og derfor er hun glad for, igen at være blevet udvalgt efter nogle års pause.

- Jeg tror, det er fordi, jeg har gjort det rigtig godt i Skovbakken, og så har Nils fået øjnene op for mig igen, så det er virkelig dejligt.

Sidste gang, Danmark var med i en slutrunde, vandt de bronze. Og selvom målsætningen måske ikke er ligeså høj denne gang, så håber Stine Ballisager på, at de når slutspillet.

- Det kunne være fedt at gå videre fra gruppespillet, det tror jeg er det første, der skal nås. Og det både håber og tror jeg på, at vi gør, siger hun.

Mere fokus på kvindebold

I år bliver kampene vist på DR, og det glæder Stine Ballisager, fordi der tidligere har været begrænset opmærksomhed omkring fodbold for kvinder.

- Det er helt vildt fedt, det er da stort for kvindefodbold, og så skal vi bare gøre det bedste, vi kan, for at vise en god figur. Vise at kvinder også kan spille fodbold, griner hun.

Århusspilleren træner med Skovbakken fire gange om ugen, hun styrketræner selv to gange og så studerer hun ved siden af. Men heldigvis når hun at gå på sommerferie, inden EM skydes i gang.

- Jeg har en presset hverdag, jeg læser idræt på fjerde semester, men jeg har heldigvis sidste eksamen på fredag, så det passer fint med at møde ind mandag til træning, siger hun.

Udover træningskampen mod England 1. juli, spiller Danmark sin første kamp ved EM 16. juli mod Belgien kl. 20.45. Kampen kan ses på DR1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce