Annonce
Sport

Skovbakkens unge kollektiv har taget fusen på den etablerede del af 1. division

Skovbakken har haft godt fat i de etablerede hold i 1. division. Her møder holdet TM Tønder på en udebane. En kamp, århusianerne vandt 29-25. Foto: Jacob Schultz
Efter de første 16 runder af den næstbedste række i dansk herrehåndbold er oprykkerne fra Skovbakken at finde helt oppe i toppen. Højt tempo og flere forskellige forsvarstyper er nogle af forklaringerne på den imponerende præstation.
Annonce

HÅNDBOLD: Det er ikke et ukendt fænomen, at en oprykker tager fusen på de etablerede hold i begyndelsen af en ny sæson. Skovbakkens herrer i 1. division har dog formået at holde et imponerende niveau henover efteråret, så de inden forårets sidste 10 kampe i grundspillet indtager fjerdepladsen med 22 point for 16 kampe. Samme pointtal som nummer to og tre.

I modsætning til Skovbakken har andre hold et helt anderledes budget. Ajax/København, som holdet besejrede tirsdag aften, har et professionelt setup med fuldtidskontrakter og store sponsorater i ryggen. Alligevel har hovedstadsholdet hentet færre point, end Skovbakken har.

Men hvad er det egentlig, Skovbakken har haft så stor succes med?

Træner Bjørn Hessellund kommer her med sit bud.

- De ting, vi har arbejdet med i dagligdagen, er også lykkes i kamp. Spillerne har virkelig leveret på et højt niveau og så er der ingen tvivl om, at succesen har været selvforstærkende og givet selvtillid. Rent håndboldfagligt har vi haft succes med at have flere forskellige forsvarsformationer, som vi har skiftet imellem, ligesom vi spiller noget hurtig håndbold, der kan være svær at tøjle. Vi har ikke de store skytter på vores hold, men vi spiller i så højt et tempo, at vi er lykkes med at komme til skud alligevel.

- Normalt vil den oplagte taktik mod os være at stå helt fladt og være afventende, men selvom modstanderne har forsøgt sig med det, så er vi kommet tæt på dem alligevel og har kunne skyde tæt på kroppen af dem eller henover hovedet, fordi vi har det tempo i vores spil. Vi er lidt den frække dreng i klassen, der bare er blevet ved med at drille de etablerede, siger træneren, der inden sæsonen vendte tilbage til den klub, som han selv tidligere har spillet i.

1. division

Skovbakken har spillet 15 kampe i 1. division og har fået 20 point indtil videre. Ni sejre, to uafgjorte og fire nederlag.

De to andre østjyske hold i rækken, Odder og HEI, er placeret som nummer henholdsvis 10 og 11 i rækken.

Der er 14 hold i alt i herrernes 1. division. De tre nederste rykker direkte ned, mens nummer et rykker direkte op i ligaen og nummer to og tre skal deltage i kvalifikationskampe om en plads.

Annonce

En bølge af succes

Her har han og assistenttræner Henrik Jørgensen fået skabt et kollektiv, der indtil videre har vist sit værd i landets næstbedste række. Flere af spillerne har spillet sammen i de seneste sæsoner og har derfor et rigtigt godt kendskab til hinanden, mens andre først kom til i den forgangne sæson, hvor Skovbakken tog turen op fra 2. division.

- Det har været et fantastisk efterår for os, hvor vi har redet på en bølge af succes. Det skal vi være meget ydmyge overfor. Vi ved godt, at virkeligheden også rammer os på et tidspunkt. Når det er sagt, så synes jeg også, at vi har bevist, at det er et langtidsholdbart produkt, vi har i Skovbakken. En ting er at komme godt fra start i de første tre kampe, men nu står vi altså efter 15 kampe og har stadig præsteret på et højt niveau. Jeg synes, at vi har bevist, at er gode nok til at spille i 1. division. Spillerne er også meget stolte over det de har leveret i efteråret.

- Flere af dem har kunne mærke, at de har taget et ordentligt ryk over de seneste par år og er trådt ind og har vist, at de har niveauet til at spille her. Vi skal heller ikke være blinde overfor, at det er vores kollektiv, som har båret os. Spillerne tror på hinanden og er klar til at hjælpe sidemanden. De ved, hvor de har hinanden, fordi flere af dem har spillet sammen i et par sæsoner, siger Hessellund.

I løbet af sæsonen er modstanderne begyndt at tage Skovbakken seriøst.

- Jeg tror ikke, at vores modstandere har den samme tilgang til os, som nogle måske havde i begyndelsen. Det vil i hvert fald være dumt af dem. Jeg tror ikke, at Team Sydhavsøerne så på os på den måde i den andensidste kamp før jul. Det tror jeg heller ikke, at FIF gjorde. For os handler det om, at vi som hold skal ud og bevise, at vi kan spille på den her måde gennem en hel sæson og holde dampen oppe helt til slut. Vi er lidt presset på skader, men det ændrer ikke på, at det er vores mål. Vi tror på os selv og går efter den chance, som vi har i hver kamp, siger træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Mundbind i biografen? Er du forvirret? Det er politiet også

Annonce