Annonce
Sport

Skovbakkens unge kollektiv har taget fusen på den etablerede del af 1. division

Skovbakken har haft godt fat i de etablerede hold i 1. division. Her møder holdet TM Tønder på en udebane. En kamp, århusianerne vandt 29-25. Foto: Jacob Schultz
Efter de første 16 runder af den næstbedste række i dansk herrehåndbold er oprykkerne fra Skovbakken at finde helt oppe i toppen. Højt tempo og flere forskellige forsvarstyper er nogle af forklaringerne på den imponerende præstation.

HÅNDBOLD: Det er ikke et ukendt fænomen, at en oprykker tager fusen på de etablerede hold i begyndelsen af en ny sæson. Skovbakkens herrer i 1. division har dog formået at holde et imponerende niveau henover efteråret, så de inden forårets sidste 10 kampe i grundspillet indtager fjerdepladsen med 22 point for 16 kampe. Samme pointtal som nummer to og tre.

I modsætning til Skovbakken har andre hold et helt anderledes budget. Ajax/København, som holdet besejrede tirsdag aften, har et professionelt setup med fuldtidskontrakter og store sponsorater i ryggen. Alligevel har hovedstadsholdet hentet færre point, end Skovbakken har.

Men hvad er det egentlig, Skovbakken har haft så stor succes med?

Træner Bjørn Hessellund kommer her med sit bud.

- De ting, vi har arbejdet med i dagligdagen, er også lykkes i kamp. Spillerne har virkelig leveret på et højt niveau og så er der ingen tvivl om, at succesen har været selvforstærkende og givet selvtillid. Rent håndboldfagligt har vi haft succes med at have flere forskellige forsvarsformationer, som vi har skiftet imellem, ligesom vi spiller noget hurtig håndbold, der kan være svær at tøjle. Vi har ikke de store skytter på vores hold, men vi spiller i så højt et tempo, at vi er lykkes med at komme til skud alligevel.

- Normalt vil den oplagte taktik mod os være at stå helt fladt og være afventende, men selvom modstanderne har forsøgt sig med det, så er vi kommet tæt på dem alligevel og har kunne skyde tæt på kroppen af dem eller henover hovedet, fordi vi har det tempo i vores spil. Vi er lidt den frække dreng i klassen, der bare er blevet ved med at drille de etablerede, siger træneren, der inden sæsonen vendte tilbage til den klub, som han selv tidligere har spillet i.

Annonce

1. division

Skovbakken har spillet 15 kampe i 1. division og har fået 20 point indtil videre. Ni sejre, to uafgjorte og fire nederlag.

De to andre østjyske hold i rækken, Odder og HEI, er placeret som nummer henholdsvis 10 og 11 i rækken.

Der er 14 hold i alt i herrernes 1. division. De tre nederste rykker direkte ned, mens nummer et rykker direkte op i ligaen og nummer to og tre skal deltage i kvalifikationskampe om en plads.

En bølge af succes

Her har han og assistenttræner Henrik Jørgensen fået skabt et kollektiv, der indtil videre har vist sit værd i landets næstbedste række. Flere af spillerne har spillet sammen i de seneste sæsoner og har derfor et rigtigt godt kendskab til hinanden, mens andre først kom til i den forgangne sæson, hvor Skovbakken tog turen op fra 2. division.

- Det har været et fantastisk efterår for os, hvor vi har redet på en bølge af succes. Det skal vi være meget ydmyge overfor. Vi ved godt, at virkeligheden også rammer os på et tidspunkt. Når det er sagt, så synes jeg også, at vi har bevist, at det er et langtidsholdbart produkt, vi har i Skovbakken. En ting er at komme godt fra start i de første tre kampe, men nu står vi altså efter 15 kampe og har stadig præsteret på et højt niveau. Jeg synes, at vi har bevist, at er gode nok til at spille i 1. division. Spillerne er også meget stolte over det de har leveret i efteråret.

- Flere af dem har kunne mærke, at de har taget et ordentligt ryk over de seneste par år og er trådt ind og har vist, at de har niveauet til at spille her. Vi skal heller ikke være blinde overfor, at det er vores kollektiv, som har båret os. Spillerne tror på hinanden og er klar til at hjælpe sidemanden. De ved, hvor de har hinanden, fordi flere af dem har spillet sammen i et par sæsoner, siger Hessellund.

I løbet af sæsonen er modstanderne begyndt at tage Skovbakken seriøst.

- Jeg tror ikke, at vores modstandere har den samme tilgang til os, som nogle måske havde i begyndelsen. Det vil i hvert fald være dumt af dem. Jeg tror ikke, at Team Sydhavsøerne så på os på den måde i den andensidste kamp før jul. Det tror jeg heller ikke, at FIF gjorde. For os handler det om, at vi som hold skal ud og bevise, at vi kan spille på den her måde gennem en hel sæson og holde dampen oppe helt til slut. Vi er lidt presset på skader, men det ændrer ikke på, at det er vores mål. Vi tror på os selv og går efter den chance, som vi har i hver kamp, siger træneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce