Annonce
forside

Skoven som motionscenter

Formen varierer meget fra deltager til deltager hos personlig træner Nomi Kronberg. Pernille Rydbjerg Jørgensen (liggende) har trænet tre gange om ugen i et halvt års tid. Det gør hende til en af de mest erfarne og veltrænede motionister. Foto: Flemming Krogh.

Høje træstammer, bænke og tungt sand indgår i træningsprogrammet, når personlig træner Nomi Kronberg tager sine kunder med i skoven.

To slanke og veltrimmede kvinder går i rask trav henad stien langs vandet i Marselisborg Skov. Tempoet er højt, og de fægter løs med armene højt hævede. En lille flok mennesker på travetur kigger forundret på de to ihærdige motionister. Den ene er personlig træner Nomi Kronberg, den anden er Pernille Rydberg Jørgensen, en af de østjyder, som træner hos Nomi.

»Højere op med armene. Du kan godt,« opmuntrer Nomi Kronberg.

Pernille strækker armene endnu højere. Det kan lyde enkelt, men Pernille er iført et par vægthandsker på næsten et kilo på hver hånd. Det gør øvelsen hård, ifølge Nomi Kronberg.

Annonce

»Jeg bruger vægthandskerne til alle mine deltagere. Handskerne udfordrer overkroppen, så en rask gåtur giver en god udfordring.«

Ved Ballehage stopper de op ved et velvoksent bøgetræ. Resolut hiver Nomi et træningsredskab ud af rygsækken.

Det ligner såmænd bare et par remme med håndtag i enderne, men træningsredskabet, som kaldes en TRX, virker overraskende effektiv.

»En TRX er helt fantastisk. Den er enkel at tage med rundt, og den giver gode udfordringer. Hvis man bruger den rigtigt, giver en TRX god styrketræning,« forklarer Nomi Kronberg.

På få sekunder får Nomi monteret den et par meter oppe på træets stamme. Nu er der dømt stående armbøjning.

»Sørg for at få et godt fæste. Bladene kan være glatte,« advarer Nomi, inden Pernille begynder på armbøjningerne.

»Du skal være mere ret i kroppen. Sådan, og godt frem med brystet,« lyder rådene fra Nomi Kronberg.

Det ser godt ud. Pernille har tydeligvis prøvet øvelsen før. Næste øvelse foregår liggende på den bløde skovbund. Nomi fastgør Pernilles fødder i de to håndtag. Nu gælder det om at lave svævende armbøjninger. Det klarer Pernille i fin stil til instruktørens store tilfredsstillelse:

»Pernille er virkelig ved at få bygget noget muskulatur op i sin overkrop. Hun kæmper for sagen, og efterhånden kan jeg lave avancerede øvelser med hende.«

Det er ikke alle de motionister, der går til træning hos Nomi, som får samme udfordringer som Pernille. Når Nomi starter et forløb, begynder hun med simple øvelser. Dem har Pernille været igennem, og nu får hun større udfordringer.

»Jeg nyder virkelig at træne sammen med Nomi. Hun er fantastisk til at opmuntre og udfordre mig uden at gøre det for svært. Skoven er også et skønt sted at træne. Det giver mig ekstra energi og får smilet frem. Jeg har aldrig mødt mennesker her, som ikke virkede glade,« siger en lettere forpustet Pernille Rydberg Jørgensen i en kort pause. Motion og Velvære

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

AGF

AGF henter erfaren forsvarsspiller i OB: - Han rummer en stor ærgerrighed og en stærk vindermentalitet

Annonce