Annonce
Aarhus

Skovgårdsparken igen på ny ghettoliste: Tallene er forældede, mener direktør

Skovgårdsparken står på vippen mellem at blive karakteriseret som en "hård ghetto" og ved at falde helt fra listen over ghettoområder i Aarhus. Afgørende bliver andelen af beskæftigede beboere næste år. Foto: Axel Schütt

Den nye liste med landets ghettoområder viser, at Skovgårsparken for tredje år i træk er på. Det betyder, at det er ved at være sidste chance for at komme af listen, ellers bliver området næste gang defineret som en "hård ghetto" - og det medfører en række konsekvenser. Boligforeningens direktør er fortrøstningsfuld, fordi opgørelsen bygger på forældede tal, mener han.

AARHUS: Skovgårdsparken har været på ghettolisten siden 2016, og det er den igen i år.

Derfor er det nu ved at være oppe over, hvis Skovgårsparken skal undgå at komme på den nye liste over "hårde ghettoer". Men administrerende direktør for Brabrands Boligforening, Keld Laursen, er nu alligevel fortrøstningsfuld.

Grunden til hans optimisme skyldes, at ghettolistens tal for beskæftigelse stammer fra 2016-2017. Og de nyeste tal, som Keld Laursen har fået fra Aarhus Kommune i november 2018, siger noget andet, fortæller han.

- Vi kan se, at vi lige nu ligger på omkring 37,7 procent beboere, der står udenfor arbejdsmarkedet. Altså væsentligt lavere end de 41,9 procent, som der står på den nye ghettoliste. Derfor opfylder vi i realiteten ikke længere det kriterium.

Loftet for, hvor mange beboere der må stå udenfor arbejdsmarkedet er 40 procent. Så hvis Skovgårdsparken er under den andel, er den ikke længere defineret som et ghettoområde og forsvinder helt fra listen.

Derfor er der noget absurd i, at Skovgårdsparkens beboere skal leve med frygten og truslen med, at deres boliger skal rives ned, selvom realiteten er en anden, mener Keld Laursen.

Flyttehjælp har hjulpet

På ghettolisten fra 2017 havde Skovgårdsparken nogenlunde samme antal beboerne uden for arbejdsmarkedet. Det svarede dengang til cirka 10 personer for meget i forhold til at opfylde kriteriet.

Derfor tilbød man beboerne op mod 50.000 kroner i flyttehjælp, hvis de valgte at flytte et andet sted hen.

Og det, tror Keld Laursen delvist, har hjulpet på tallene.

- Som led i en fokuseret og proaktiv beskæftigelsesindsats fra kommunen samt vores tilbud om flyttehjælp, så går det godt med antallet af beskæftigede i vores område, forklarer han.

Derfor er han ikke så bekymret for næste års ghettoliste.

- Jeg tror på, at det kan lykkes, siger Keld Laursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce