Annonce
Aarhus

Skovgæst ærgrer sig over overfyldte skraldespande: - Det er ikke i orden

Sådan så en skraldespand i Riis Skov ud torsdag. Men det er ikke noget sjældent syn, fortæller Michael Johansen, der håber, at kommunen fremover tømmer skraldespandene i skoven oftere.
Skraldespande i skoven er konstant overfyldte, lyder det fra lokal, der ikke mener, kommunen værner nok om skoven. Aarhus Kommune har gang i flere tiltag for at få skraldet væk fra naturen og opfordrer samtidigt folk til at melde ind, når de ser overfyldte skraldespande.
Annonce

AARHUS: - Det er så synd for skoven, mener Michael Johansen.

Han går adskillige ture i Riis Skov, og de seneste uger har han oplevet en træls tendens.

Overfyldte skraldespande og affald, der bliver efterladt ved siden af beholderne, som så flyver rundt i skovbunden. Han forstår ikke, hvorfor kommunen ikke har mere øje på skovene i øjeblikket, når de lige nu bliver overrendt.

- Folk er i disse tider meget ude at gå ture i skoven, men det giver problemer for skraldespandene. Det er konstant overfyldte, og det virker ikke som om kommunen værner om skoven, når de ikke får dem tømt, siger Michael Johansen.

Også i marts var der igen og igen problemer med for meget affald eller for små skraldespande i Riis Skov. Foto: Michael Johansen
Annonce

Pres på

Torsdag aften og fredag morgen er det også tikket ind med lignende beskeder til kommunen om overfyldte skraldespande på strandene og i de store parker.

Både i Botanisk Have, ved Moesgaard Strand og ved Bellevue var der fuld tryk på affaldsfaciliteterne hele torsdag, og det gav store skraldemængder, som ikke kunne være i de opstillede spande. Men fredag formiddag er der ryddet op igen, fortæller Aarhus Kommune.

- Når der er godt vejr, så er der tryk på de grønne områder. Vi har oplevet, at det spidser til måske mere end tidligere, siger Andy Tomes, afdelingsleder hos Grønne Områder.

Annonce

Meld ind

I slutningen af april fortalte vi, hvordan skraldespandene bugnede i midtbyen, og dengang skyldes det, at arbejdsstyrken af skraldemænd var minimeret på grund af corona, mens folk igen strømmede ud i det gode vejr.

Men det er ikke årsagen nu, da man er tilbage på næsten fuld kapacitet igen og derfor klar til at tømme alle skraldespande, fortæller Andy Tomes.

- Hvis folk oplever, at skraldespande er fyldte, så send borgertip til os, så vi kan kortlægge, hvor folk er, og hvor der er behov for at tømme.

Han mener, at en anden årsag til, at der kan være fyldte spande i Aarhus, er, at folk ikke altid opsøger skraldespand nummer to, hvis den første er fyldt.

- Så stiller man bare posen ved den fyldte, og det kan betyde, at nogle skraldespande i et område er overfyldte, mens andre ikke er, siger Andy Tomes.

Annonce

Mere kapacitet

Aarhus Kommune har igangsat kampagnen Ren By for at at gøre byen mere grøn og ryddelig.

Et af de tiltag, man netop har sat i gang er nye og større skraldespande ved Bellevue og Moesgaard Strand, hvor man også fremover skal sortere sit affald bedre. Det betyder færre små spande i stedet for enkelte store. Håbet er, at det kan give mindre henkastet affald, som man har set det i blandt andet København. Forsøget løber over sommeren 2020.

Man har desuden stillet pant- og grillkurve op i flere af byens parker, ligesom man har startet en analyse af, hvor der bliver smidt meget skrald, og hvad det er for noget skrald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-smitte og fester med høj musik: Politiet fortsætter øget patruljering og tilsyn

Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Annonce