Annonce
Aarhus

Skovrejsning: Grønne pletter vokser frem på kortet over Aarhus

Som optakt til TV2s indsamlingsshow, 'Danmark Planter Træer', har Naturstyrelsen lavet forskellige vandreture. Konsulent Anders Busse Nielsen gik forrest på en tur vest for Aarhus for nyligt. Foto: Flemming Krogh
Aarhus Kommune går forrest i kampen, når det handler om at plante træer til nye skove.

AARHUS: De synede ikke af meget, de spinkle frugttræer som skolebørn og miljøminister Lea Wermelin plantede på en mark vest for Aarhus for nylig.

Men forventningerne er store. Om få år skal området gerne blive til en indbydende frugtlund med velduftende æbler og andre frugter. Frugtlunden er en del af de nye rekreative skov- og naturområder, der udvider True Skov. Desuden bliver det nye skovområde til gavn for CO2-aftrykket og beskytter grundvandet, da der ikke skal være landbrugsjord i området længere.

Generelt har man haft meget fokus på at skabe nye skovområder i Aarhus Kommune. Området vest for byen kommer til at indgå i det største sammenhængende naturområde i byens historie - fra vandbøflerne i Kasted mose gennem Geding Skov og True Skov til Brabrandsøen og Årslev Engsø i syd. Også i Solbjerg Skov er der en samarbejdsaftale om at udvide skov- og naturarealerne tæt på Aarhus. Naturstyrelsen, Aarhus Kommune og Aarhus Vand samarbejder om at få mere skov i Aarhus. Et samarbejde, der omfatter nye skovområder i Aarhus kommune på cirka 570 hektar, svarende til 1.100 fodboldbaner.

- Aarhus Kommune er blandt de mest ambitiøse i landet. Her har man længe haft en ambitiøs plan for skovrejsning. Det begynder man at kunne se resultatet af nu, lyder det begejstret fra Anders Busse Nielsen, der er konsulent i Naturstyrelsen.

Skovarealet er siden 1990 vokset fra cirka fem procent til omkring 11 procent. Naturstyrelsen og Aarhus Vand samarbejder nu Aarhus Kommune endnu et skridt på vejen mod det endelige mål på 17 pct. i 2030.

De gode resultater er skyldes langt hen ad vejen et velfungerende samarbejde imellem Naturstyrelsen, Aarhus Kommune og Aarhus Vand.

- Vi har længe arbejdet sammen om skovrejsning i Aarhus Kommune. Samarbejdet har skabet en gensidig forståelse, som gør at alle parter er ambitiøse på drikkevandet, naturens og aarhusianernes vegne, lyder det fra Anders Busse Nielsen, der allerede i næste uge tager hul på planlægningen af næste skovrejsningsområde i Aarhus.

Geding Skov skal udvides med 70 hektar. En udvidelse, der skaber sammenhæng med Kasted mose og Geding sø.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce